USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада дала більше влади виконкому

25 Червня 2014 17:13
Депутати Луцької міської ради «скинули» із себе відповідальність в питаннях затвердження тарифів. Таким чином вони делегували свої права виконкому.

Про це йшлося під час 61 сесії Луцької міської ради сьогодні, 25 червня.

Про необхідність передачі повноважень запевняла заступник Луцького міського голови Миколи Романюка Лариса Соколовська.

«Поки Національна комісія з регулювання комунальних послуг не дала нам чітких документів, невідомо хто має затверджувати тарифи. Якщо знову виникне таке питання щодо перегляду тарифів на тепло, то аби не було проблем. Це має розглядати виконком, а не депутати під час сесії. Так буде швидше й ефективніше», - запевняє Лариса Соколовська.

Натомість не підтримувати таке рішення закликав член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук.

«Колеги, ви зважте, що засновником «Луцькводоканалу» і «Луцьктепло» є міська рада, тому ми не маємо права приймати таке рішення про делегування наших повноважень виконкому. Також, якщо ми ухвалимо цей проект, то потім не зможемо відміняти рішень виконкому. Звідси випливає висновок, що міський голова неспроможний скликати за 10 днів сесію, аби вирішити необхідні питання по тарифах», - звернувся до присутніх Рустам Дячук.

Його підтримав і член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, який наголосив, що такі серйозні питання щодо тарифів повинні вирішувати депутати під час сесії.

Зі слів заступника мера Лариси Соколовської, метою проекту є спрощення процедури інвестиційних програм та розгляду тарифів. Проте Ігор Поліщук з такою думкою не погодився і додав: «Тут ми говоримо про серйозні питання. Які тут пришвидшення?! Зважте на те, що виконком збирається двічі на місяць, а сесія - один раз. Я вважаю, що такі серйозні рішення можуть зачекати два тижні для їх об’єктивного вирішення. Я закликаю депутатів не підтримувати ініціативу про делегування наших повноважень».

Втім, більшістю голосів депутати підтримали проект рішення «Про делегування повноважень виконавчому комітету Луцької міської ради». На кнопку «за» натиснули 27 депутатів, двоє голосували проти й 7 взагалі не голосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 17:38
Сц****ни
Громада Показати IP 25 Червня 2014 18:02
Резульатат голосування запроданців не дивує, скорож ж вибори.
лс Показати IP 26 Червня 2014 09:33
Може хто-небудь із виконкому пояснить чому у Києві тариф на холодну воду і водовідведення - 7,46грв/куб, а у Луцьку - 8,52 грв/куб. Це у нашому-то болотяно-річковому-озерному краї та співвідношенні зарплат у Києві та Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus