USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи вплине розробка кар’єру в Білорусі на екосистему Волині

12 Липня 2013 19:00
Питання впливу розробки Хотиславського родовища у Білорусі на екосистему Волині, зокрема Національного парку «Шацькі озера», перебуває під особливим контролем Мінприроди.
Про це сказала заступник начальника управління державного екологічного та геологічного моніторингу Міністерства екології та природних ресурсів України Валентина Василенко, відповідаючи на запитання журналістів під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів, - повідомляє «Укрінформ».
«Створено двосторонню українсько-білоруську робочу групу з постпроектної оцінки впливу роботи цього крейдяного родовища. В рамках групи передбачено проведення моніторингу навколишнього середовища, враховуючи ретроспективні дані, оцінка стану рівня підземних вод, стану екосистеми, також заплановано проведення спільних спостережень», - сказала Василенко.
За її словами, українська сторона має деякі дані про розширення меж Хотиславського родовища. «Впродовж 2012 року білоруська сторона зобов'язалася не проводити ніяких розробок цього родовища, але у нас є неофіційна інформація (аерокосмічні зйомки. - Ред.) про те, що якісь поверхневі, розкривні роботи ведуться, тобто вони межі кар'єру дещо розширюють, але інтенсивних робіт до початку 2013 року не проводилося», - сказала експерт.
Василенко також додала, що ця інформація потребує додаткового аналізу, оцінки експертів, оскільки дані аерокосмічної зйомки не приймаються як доказ у суді.
Нагадаємо, експерти припускають, що розробка Хотиславського родовища на території Республіки Білорусь може призвести до пересушення на території України 40 тисяч гектарів сільськогосподарських та лісових угідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus