USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чим обласна влада допомогла інвалідам у 2014 році

24 Лютого 2015 15:11
Незважаючи на проблеми фінансування, департамент соціального захисту населення Волинської ОДА забезпечив інвалідів 18 автомобілями, 809 технічними засобами реабілітації, а також санаторно-курортними путівками. Фінансову допомогу на суму 124, 9 тисячі гривень надали громадським структурам, які опікуються інвалідами.

Про це стало відомо під час засідання комітету ГО інвалідів Волинської області при громадській раді облдержадміністрації сьогодні, 24 лютого.

Як зазначила директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод, нині на Волині проживає близько 80,5 тисячі інвалідів. Серед яких 55 тисяч – інваліди загальних захворювань, а понад 22 тисячі – інваліди дитинства. Саме тому питання захисту цих осіб має надзвичайно важливе значення.
На Волині щомісячно 66 тисяч осіб отримують пенсії, а 14 тисяч інвалідів дитинства – соціальні виплати. Зі слів Оксани Гобод, затримок у виплаті з держбюджету та пенсійного фонду немає. Окрім того, зважаючи на те, що 2014 рік був досить складним, а з бюджету забезпечили далеко не всі програми, обласній владі вдалось забезпечити 18 осіб автотранспортом. При цьому, 2214 осіб все ще перебувають на черзі.

Окрім того, департамент соціального захисту населення та його структурні підрозділи підтримують в актуальному стані централізовану базу проблем інвалідів. Нині в ній на обліку перебуває 12265 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які потребують забезпечення технічними засобами реабілітації. Протягом 2014 року за кошти державного бюджету закупили та видали 809 технічних засобів, з них 375 візків.

Також департаменту були надані повноваження щодо створення робочої групи з питань надання пільг в оподаткуванні. Так, протягом 4 засідань надали такі пільги шістьом підприємствам.

Зі слів Оксани Гобод, з допомогою програми соціального захисту населення в 2014 році вдалось надати фінансову підтримку громадським організаціям, які опікуються інвалідами Волині, на суму 124,9 тисячі гривень. Попри складнощі, вдалось частину осіб з особливими фізичними потребами забезпечити і санаторно-курортним лікуванням. А на І квартал 2015 року вже отримано 178 путівок, які будуть направлені в міста та райони області.

Голова волинської обласної громадської організації «Інваволинь» Валерій Бакаєвич, який і сам є особою з обмеженими фізичними можливостями, зауважив, що завдяки підтримці держави та небайдужих людей він отримує стимул жити далі та працювати.
Зокрема, подякував присутньому на засіданні громадської ради ректору Академії рекреаційних технологій та права Роману Карпюку за те, що він допоміг йому навчатись в університеті та здобувати професію. Для цього в приміщенні повністю облаштували навчальні приміщення для того, аби фізично обмежені особи не відчували дискомфорту.

З його слів, свого часу існувала велика проблема з візками для інвалідів. Мовляв, колись йому довелось на власному досвіді пересвідчитись в тому, що людина, яка підбирає засіб пересування для особи з обмеженими можливостями, повинна бути компетентною в цьому питанні.

Проте, чоловік зауважує той факт, що обласна влада, все ж, бачить проблеми людей з інвалідністю, адже в минулі роки ситуація була дещо іншою.

«Хочу подякувати Світлані Мишковець (заступник голови Волинської ОДА, - авт.), Оксані Гобод, за те, що нас, громадську організацію інвалідів, бачать та виділяють кошти для нашої діяльності та розвитку. Щоб ми мали змогу зустрітись, обговорити певні питання, поспілкуватись», - резюмував він насамкінець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus