USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чим закінчилось «перетягування канату» між мерією та облрадою

9 Квітня 2014 12:30
У облраді дискутували, хто ж надаватиме квартири волинянам – міські чи обласні обранці громади?

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії у волинській облраді сьогодні, 9 квітня.

Так, депутат Волинської обласної ради Анатолій Грицюк розповів, що до нього приходили люди з різними квартирними питаннями. Але в основному вони гостро потребували квартир та поліпшення житлових умов.

«Спеціальні служби перевіряли умови їх життя, і, дійсно, більшості потрібні нові оселі. Я звернувся до мерії Луцька, і вона виділила 39 соток землі. Ми створили кооператив та оголосили тендер, який виграла будівельна організація. Вона запропонувала 14 однокімнатних квартир за рахунок передачі їй ділянки під забудову. Потім прийшов на посаду екс-голова облради Володимир Войтович. І це питання до сьогоднішньої пори не вирішили», - каже обранець громади.

Також він наголосив, що свого часу до нього звернувся волинянин Володимир Лис, який вирішив свою квартирне питання, тому від «дармової» квартири свідомо відмовився. Але, зі слів голови бюджетної комісії облради, 8 чоловік все ще «висять в повітрі».

«Я звертався до голови облради, який ініціював виключення цього питання на минулій сесії. Мені прикро, що коридор часу розширився, а люди ходять, все ходять і оббивають пороги. Адже серед тих, хто потребує житла - незрячий волинянин, інвалід на візочку», - каже Грицюк.

На це начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності міської ради Інна Міщук зауважила, що у випадку, якщо забудовник передає житло, міська рада готує лист на ім’я міського голови, який передає цю квартиру людині.

Утім, депутат облради Святослав Кравчук зазначив, що передачею та розподілом житла лучанам займається міська рада. А, що стосується людей з району, то «квартирними» питаннями волинян повинна займатися облрада.

На це депутат облради Анатолій Грицюк відповів, що пан Святослав у цілому говорить «мудрі речі», однак все ж таки потрібно вирішити, які зміни внести у проект рішення, аби передача права власності на житло відбувалась законно.

Також він пригадав і про недобудований будинок біля ЗОШ № 3, що на вулиці Набережній у Луцьку. «Його ще не почали будувати, а вже хочуть передати людям», - додав депутат.

«Є різні люди, різні життєві ситуації, так само є різні квартири за площею. Ми створюємо проблему самі для себе. Де квартири, покажіть мені квартири? Колись один волинянин, який претендував на квартиру, коли таку йому хотіли надати, сказав, що йому ліпше було б отримати компенсацію у вигляді живих грошей. Тепер він жаліється, що йому не надали житло», - відповів Святослав Кравчук.

Утім, начальник відділу юридичного забезпечення міськради Інна Міщук зауважила, що, зі слів забудовника, він не в змозі надавати лише однокімнатні квартири: «Якщо нам і передадуть певну квартиру, то міськвиконком, видаючи ордер, буде вивчати згідно з інформацією у наданій людиною довідці, чи житло надають в нормах жилої площі, чи нема порушень закону, перевищень цієї площі», - додала вона.

Як наслідок, члени майнової комісії вирішили доопрацювати проект рішення відповідно до чинного законодавства та поставити питання на правове поле, направити його на розгляд юристів.

«Давайте не перекидати проблему з хворої голови на здорову», - резюмував депутат облради Володимир Навроцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Андрій Показати IP 9 Квітня 2014 12:48
Той відповів, той заявив, той зазначив, цей пригадав...... А проблеми простих громадян так і не вирішуються. Всі суперечки депутатів усіх рівнів або чистий популізм або лобіювання інтересів "потрібних" громадян. НЕ РОБИЛИ вони толком ніколи і робити НЕ БУДУТЬ!!!!..... резюмував звичайний мешканець Луцька Андрій С.
Прикольно до Андрій Показати IP 9 Квітня 2014 13:08
У Вас гарно виходить=)
Шо Показати IP 9 Квітня 2014 13:00
Шо за "надача квартир"? С социализмом уже покончено, ничего бесплатного не бывает...
Зеня до Шо Показати IP 9 Квітня 2014 13:14
То просто Грицюк, як самий бідний спромігся стати у чергу на житло у місті Луцьку, як безквартирний от і кинувся вирішувати це питання, щоб самому відірвати ще одну квартиру за державний кошт. Ось де повинно провести люстрацію.
володя Показати IP 9 Квітня 2014 13:11
Людям потрібні кредити, такі, як в країнах Європи, тоді квартирні питання пропадуть самі собою. Або держава будує соціальне житло і здає його тим, хто його потребує. Без права викупу.
Петро Показати IP 9 Квітня 2014 13:13
Потрібні перевибори!!! По-старому такі питання не вирішити.
Жидичин Показати IP 9 Квітня 2014 15:07
Грицюк так турбується за розподіл квартир обласною радою бо хоче сам отримати квартиру як інвалід(куплений).
Льоня Показати IP 9 Квітня 2014 16:10
Намутив Грицюк наобіцяв людям, взяв грошей, а тепер ше й піариться, що він за справедливість. Ось такий він Гриць...
Сусід Показати IP 9 Квітня 2014 16:12
А Грицюк є в черзі на квартиру? Чи знов, як і з земелькою, під другою фамілією прописався? Лариска мабуть вигнала за любовні подвігі з "красним крестом"
Ківерчанин Показати IP 9 Квітня 2014 16:30
Грицюк сам на такі заходи не ходить. Він бере групу поддєржки бабушок і дєдушок і тоді роспускає пір"я, роздуває щоки "борець за правду і людей"
Справедливість Показати IP 9 Квітня 2014 16:32
Грицюк т опрогнивший колгоспний діяч, який завдяку БЮТу дорвався до влади, а тепер ніяк не може успокоїтись, що його пісня скінчена. Все бігає, скиглить, випрошує собі ше хоч крапельку влади, щоб і далі грабувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus