USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Чиновники Секретаріату Президента продають нагороди?

8 Вересня 2009 12:50
Чиновників Секретаріату Президента звинувачують у роздачі державних нагород за гроші. «На будь-яку нагороду, у тому числі найвищу – звання Героя України, існує своя такса», – заявив депутат від БЮТ Андрій Сенченко газеті «Сегодня». Про це 8 вересня інформують «Волинські Новини».
 
«Українська правда» пише, що, як стверджує пан Сенченко, «усі це знають, але вголос не говорять, розуміючи, що довести факт дуже важко, якщо взагалі можливо». За словами бютівця, наближення виборчої кампанії, а також криза позначилися на «розцінках» – вони стали меншими.
 
Водночас, за словами Андрія Сенченка, чим вища посада в чиновника, тим дешевше він бере за послуги, тому що «менше ділитися доводиться з начальством». «Мені відомий факт, коли один мешканець півдня заплатив за Героя України 5 мільйонів доларів. Почувши про це, один із керівників Секретаріату Президента, з яким я розмовляв, вигукнув: «Та ну, я б узявся і за 250 тисяч!», – каже бютівець.Андрій Сенченко каже, що за гроші також роздаються й генеральські звання.
Водночас, заступник керівника Служби держнагород і геральдики Секретаріату Президента Віктор Бузало назвав усі ці звинувачення брехливими. «Так і напишіть: ми їх не коментуємо, тому що це маячня», – сказав він виданню.Відомий генерал на умовах анонімності розповів: «Ніхто не зізнається, що нагороду чи звання отримав за гроші. Звісно, далеко не усі ордени і звання роздають за гроші, але якщо бачите у списку нагороджених чиновника чи бізнесмена середньої руки (великі отримують ордени як подяку за послуги владі, їм платити немає сенсу) – майже напевно він отримав орден або за гроші, або по блату».
 
За його словами, він отримав звання генерал-майора безкоштовно, на хвилі «помаранчевої революції», але потім «порочна система не тільки відродилася, а набула ширші масштаби». «І коли постало питання про подання на нагороди і звання новій групі претендентів, мені відкритим текстом запропонували: «Треба занести 50 тисяч (доларів). Далі буде ще дорожче». Для чистоти експерименту я вирішив не давати, і в указі мого прізвища не виявилося, хоча в поданні воно було», – каже генерал. «Через півроку заплатив, правда, уже 75 тисяч «зелені», і все пройшло без проблем», – додає він.
Інша людина також зізналася, що їй довго затримували звання Заслуженого юриста України – і людина отримала його, лише передавши у Київ 10 «штук». Як відомо, звання і нагороди дають пільги і статус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 13:17
Сцуки!!!
Savur Показати IP 8 Вересня 2009 14:02
а що в кабміні продають забули ослідити
Klim Показати IP 8 Вересня 2009 16:55
Для Savur. Це Вам неприємно, звичайно чути таке за Секретаріат. Але треба визнати, що всі ці діячі з президентського оточення звичайні хапуги. А Кабмін ні орденами, ні медалями не нагороджує.Ганьба хапугам із секретаріату президента.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus