USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Cвітязь увійшов до сімки природних чудес України завдяки експертам

27 Серпня 2008 07:00
Підсумки Всеукраїнської акції «7 природних чудес України» підбили 26 серпня. До її переможців увійшов і номінант на звання дива природи з Волині – озеро Світязь, – повідомляють «Волинські Новини».
 
За інформацією офіційного сайту акції, з 7 липня по 26 серпня 2008 року тривало інтернет-голосування та паралельне опитування експертів. За результатами цих опитувань Оргкомітет і визначив переможців акції «7 природних чудес України». Ними стали (за абеткою): Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина), Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька обл.), Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина), Мармурова печера (АР Крим), Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина), Світязь (озеро, Волинь), Синевир (озеро, Закарпаття).
Луцький міський голова Богдан Шиба, який ще 26 серпня під час щовівторкової оперативки вкотре закликав волинян віддати свої голоси за Світязь, переконаний, що подібне визнання мусить підштовхнути владу краю почати реалізовувати ті проекти, що сприятимуть розвитку туристичних баз озера.  На думку градоначальника Луцька, нині цей потенціал не використовується повноцінно.
Довідково:
Ця акція з ініціативи Миколи Томенка стартувала з 1 листопада 2007 року. До лютого 2008 року приймалися пропозиції регіональних оргкомітетів, наукових та громадських організацій щодо претендентів на участь у конкурсі. А сотню учасників акції «7 природних чудес України»  оргкомітет оголосив 28 лютого.
 
На наступному етапі конкурсу області представляли своїх номінантів, для чого організовувались відповідні прес-тури по Україні. 7 липня за результатами анкетування експертів (науковий та експертний супровід заходу здійснюється Інститутом геологічних наук НАН України та фахівцями біологічних, географічних та геологічних факультетів провідних вузів країни) були оголошені фіналісти акції – 21 об’єкт.
 
Із 7 липня по 26 серпня 2008 року тривало інтернет-голосування та паралельне опитування експертів. За результатами цих опитувань Оргкомітетом і було визначено переможців акції.
В інтернет-голосуванні, яке проводилося на офіційному сайті акції, за претендентів на природні чудеса його відвідувачі віддали понад 26 тисяч голосів. До десятки лідері увійшли:
 
1. Подільські Товтри (Хмельниччина)
2. Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернів ецька обл.)
3. Оптимістична печера (Тернопільщина)
4. Озеро Синевир (Закарпаття)
5. Гранітно-степове Побужжя (Миколаївщина)
6. Асканія-Нова (Херсонщина)
7. Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
8. Мармурова печера (Крим)
9. Буковинські водоспади (Чернівецька обл.)
10. Озеро Світязь (Волинь) 
 
Але за підсумками всеукраїнського опитування експертів, у якому взяли участь члени Оргкомітету акції, науковці Інституту геологічних наук НАН України та фахівці біологічних, географічних та геологічних факультетів провідних вузів країни, десятка лідерів виглядає таким чином:
 
1. Асканія-Нова
2. Мармурова печера
3. Озеро Світязь
4. Озеро Синевир 
5. Гранітно-степове Побужжя
6. Подільські Товтри
7. Олешківськім піски
8. Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент
9. Дністровський каньйон
10. Оптимістична печера  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Серпня 2008 09:13
Отак помаленьку привчають людей до того, що результати їх голосування всеодно будуть коригуватись "експертами". Починалось з Гринджол, а закінчиться президентом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus