USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дачний масив біля Луцька заростає борщівником

1 Серпня 2011 15:19
Значна площа дачного масиву «Коршів» заросла бур’яном борщівником: у садівничому товаристві тепер думають, як не допустити подальшого забур’янення ділянок.
Відповідну заяву з проханням вирішити питання використання дачних ділянок за цільовим призначенням голова товариства надіслав до Державної екологічної інспекції у Волинській області. Про це інформує прес-служба відомства.
Загальна площа земельної ділянки, наданої під дачний масив, становить 24,3 гектара. Усього тут 262 дачні ділянки.
Фахівці Держекоінспекції, які виїхали на місце, підтвердили факт забур’янення близько 30% земельних ділянок дачного масиву.
Більша частина забур’янених земельних була приватизована в 1997-1998 роках, тому правління садівничого товариства не може вплинути на їх власників, кажуть екологи, а часом і віднайти їх є проблематично.
Спроба в судовому порядку вирішити питання відчуження даних земельних ділянок не дала результату.
Працівники Держекоінспекції за результатами перевірки всім користувачам земельних ділянок, де допущено забур’янення, направили припис з вимогою ліквідувати правопорушення.
В разі невиконання приписів, запевняють екологи, порушники будуть оштрафовані згідно з чинним законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
журналіст, дачник Показати IP 1 Серпня 2011 17:58
Правильно бурян називається - борщовик. Зарослі цієї агресивної рослини є навіть в межах Луцька - навкруги Луцького Замку в районі ринку. А про дачні масиви і мови немає. Подивіться на масивах в Лаврові!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus