USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Данія першою в Євросоюзі схвалила пігулки від COVID-19

16 Грудня 2021 22:04
Данія схвалила застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck, таким чином ставши першою країною у ЄС, яка зробила це.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що застосування препарату стосується пацієнтів з групи ризику, зокрема людей похилого віку.

«Ми вважаємо, що переваги лікування (за допомогою Молнупавіру – ред.) переважають недоліки для тих пацієнтів, які найбільше ризикують серйозно захворіти на COVID-19», – заявила головний лікар Управління охорони здоров’я Кірстін Молл Харбо.

У листопаді Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало пігулки проти коронавірусу від Merck – Lagevrio (також відомого як «Молнупіравір») для лікування COVID-19. Регулятор зазначив, що препарат можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, які не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.

Lagevriо слід застосовувати якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19. Ліки, що випускаються у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів.

Розробник заявляє, що за даними випробувань, препарат удвічі знижує ймовірність госпіталізації або смерті при COVID-19.

Раніше Британський регулятор з питань лікарських засобів схвалив застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck. Таким чином Британія стала першою країною, яка схвалила застосування цих пігулок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олесь Показати IP 16 Грудня 2021 22:12
Пігулки теж треба пити і потім призедент дасть тисячу . Це буде державна програма присади націю на незрозумілі ліки . Ніхто ж незнае від чого вони лічать .... в лікарню йдеш серце лічити а там діагноз ковідом переболів ліки одні от ця бридка капсула .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus