USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У США схвалили таблетки від COVID-19 компанії Merck

1 Грудня 2021 15:33
Консультативна група Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) голосуванням схвалила використання таблеток («Молнупіравір») від коронавірусу компанії Merck для дорослих із високим ризиком тяжкого перебігу хвороби.

Про це повідомляє AFP.

Застосування препарату схвалили 13 експертів, але 10 були проти. Імовірно, це повʼязано із побоюваннями щодо ефективності та потенційних побічних ефектів.

Merck подала заявку до FDA на екстрений дозвіл для препарату минулого місяця, але рекомендувала деякі обмеження на застосування, наприклад для вагітних. Незабаром у Merck заявили, що «Молнупіравір» може бути ефективними і проти нового штаму коронавірусу «Омікрон», але відповідні тести ще не проводилися.

Наразі від FDA очікується дозвіл на використання таблеток в екстрених випадках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus