USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Данія та Ісландія спростили процедуру видачі віз

2 Грудня 2015 13:45
Данія та Ісландія спростири процедуру оформлення шенгенських віз для українців.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Твіттері, – пише «Українська проавда».

«Провели переговори і Данія та Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз. Ще один привід вам туди поїхати», – написав він.

Зокрема, Ісландія передбачила отримання 5-річних багаторазових віз для батьків і дітей українців, які вже мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесменів, журналістів, офіційних осіб центральних та місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій.

Також передбачається отримання однорічних багаторазових віз для науковців, спортсменів, діячів культури, професійних перевізників, членів екіпажів поїздів, учасникам програм обміну між містами-побратимами. Візи даними особам будуть оформлятися безкоштовно.

Данія передбачає оформлення віз протягом 3 діб; вони будуть видаватися на 5 років. Для власників біометричних службових паспортів візовий режим скасовується. Для представників громадських організацій, релігійних організацій та ще деяких категорій громадян України порядок оформлення безкоштовних багаторазових віз буде спрощено.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 2 Грудня 2015 16:24
Дай деньги,Климкин.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2015 16:30
Визы не для всех,а только для отдельных категорий.Все перечисленные граждане и так ездили без проблем.У большинства украинцев проблема не в визе и куда поехать,а за какие деньги поехать. И министру должно быть стыдно за его последнюю фразу.Некоторые не могут лишний раз в райцентр или в облцентр поехать,а он говорит о каком-то поводе съездить в Исландию или Данию.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2015 21:37
Итак, обе страны этим соглашением уменьшили количество оформлений бесплатно выдаваемых в обязательном порядке виз. Иными словами, уменьшили объем тупой функциональной нагрузки для своих сотрудников.
леонід Показати IP 2 Грудня 2015 21:40
Що він нам тут за салад вправляє, ці вище вказані категорії і так катаються без проблем, хей міністре проснися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus