USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Візи для українців можуть скасувати в липні

19 Грудня 2015 09:00
Візи для українців, найімовірніше, скасують наприкінці липня. Про це повідомляє Українська правда.

За планом, уже за півроку українці отримають безвізовий режим. Найімовірніше, це станеться в останню декаду липня 2016 року.

В тому разі, якщо ЄС піде на порушення власних процедур, дата початку дії безвізового режиму може бути скорегована.

На сьогодні існує невисока імовірність, що ЄС знову поступиться Києву, прискорить процедуру, і тоді безвізовий запрацює вже наприкінці квітня.

Відзначимо, що сьогоднішнє рішення Єврокомісії не означає скасування віз для українців. Попереду ще два органи ЄС, які мають ухвалити рішення щодо відміни віз для українців – Європарламент та Рада міністрів.

Втім, наразі вони схильні підтримати Україну, але де-факто Київ ще має виконати п’ять зобов’язань, які дали президент та прем’єр.

За процедурою ЄС, українське питання буде розглядатися на Раді міністрів ЄС 9-10 червня.

А після цього стартує термін тривалістю близько півтора місяці, протягом якого рішення набуде чинності.

Нагадаємо, Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації.

Відтак, вже на початку 2016 року Єврокомісія запропонує включити Україну до списку країн, громадяни яких можуть в’їжджати до Шенгенської зони на короткотривалий термін без віз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 09:12
старый лысый а в сказки веришь!!!
Анатоль_ до Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 14:16
Це ж ЄС сказало, вони не брешуть!
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 09:14
дурень думкою багатіє
ми Показати IP 19 Грудня 2015 10:03
правильно говорять що візи скасують в липні......3016 року...і лише для тих хто доживе...
Анонім до ми Показати IP 19 Грудня 2015 15:26
Почему? Вы не правы. Ведь к июлю следующего года действительно могут отменить визы для украинцев, не введя при этом безвизового режима. Ведь 1)"Безвизовый режим будет! Когда именно - через 5 месяцев или за год, - зависит от эффективности реформ на Украине. Я очень надеюсь, что безвизовый режим у украинцев будет через 5-7 месяцев", - цитирует заявление Климкина МИД Украины в фейсбуке. 2)"Безвизовый режим для Украины пока утвержден не окончательно и его могут отменить если Киев вдруг прекратит выполнять требования Евросоюза. Об этом заявила заместитель министра иностранных дел Елена Зеркаль." По поводу этого "вдруг" - одним из требований является успешная борьба с коррупцией, а вторым - полное выполнение минских соглашений, без выполнения которых граница Украины формально говоря остается не контролируемой государством.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 10:08
Хорошо, отменят визы. А что это даст простому украинцу? Ведь требование финансового обеспечения своей поездки остается. Сейчас оно проверяется при выдаче визы, и на днях одному депутату ВР по этой причине было отказано в выдача французской визы. Его зарплаты депутата недостаточно для финансового обеспечения поездки в Францию.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 10:11
Чергова "мулька", щоб відволікти увагу людей від дійсно серйозніших проблем. Можливо для 10% населення країни це буде добре, зате іншим абсолютно по-барабану. З нашими статками не кожен поїде у Європу, тим більше подорожувати. Не з того починаєте, - але у нас так завжди, все через ж....
Анонім Показати IP 19 Грудня 2015 12:19
Багато путаного тексту, виникають все нові і нові вимоги- перепони а смисл один, ніхто не збирається робити безвізовий режим як і пускати Україну в ЄС. Скільки ще треба лапші українцям щоб це всі зрозуміли.
Микола Показати IP 19 Грудня 2015 12:51
Спочатку зарплати і пенсії європейські
Таня Показати IP 19 Грудня 2015 17:03
Більшість українців їде пахати на поляка, тому все одно робочі візи треба буде відкривати. Які вже там подорожі, коли зарплати ледь вистачає на продукти......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus