USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Данські художники ХІХ століття писали картини за допомогою пива. Дослідження

27 Травня 2023 00:21
Дослідники знайшли сліди дріжджів і зерна на полотнах Золотого віку Данії. Це свідчить про те, що для написання картин художники використовували відходи з місцевих пивоварень.

Про це пише Бабель з посиланням на Associated Press.

Науковці аналізували роботи двох майстрів живопису Данії – Крістофера Вільгельма Екерсберга, якого вважають батьком данського живопису, та Крістена Шиллерупа Кобке. Зразки з їхніх полотен містили фрагменти зерен ячменю та інших культур, що їх використовують у пивоварінні, а також білки пивних дріжджів.

Читати ще: Вчені ідентифікували секретний компонент у картинах Леонардо да Вінчі

Такі компоненти робили ґрунт більш клейким та рівним. Художники наносили його на полотно перед фарбами, завдяки чому тканина їх не вбирала і вони не обсипалися після висихання. Сьогодні для цього використовують джессо – суміш клею, крейди та інших речовин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus