USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Давайте їсти слона частинами»: Венедіктова розповіла про нюанси обміну Медведчука

15 Квітня 2022 22:23
Якщо всі сторони погодяться, то підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука можуть обміняти на утримуваних в Росії українських військовополонених і заручників. Той факт, що Медведчук є громадянином України, не перешкодить обміну.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах, передає ТСН.

«Я вважаю, що якщо громадянин України дає згоду на такий обмін, то такий обмін цілком можливий», – сказала генпрокурорка.

Вона уточнила, що для проведення обміну не обов'язкове ухвалення судового вироку у справі Медведчука, проте є інші нюанси.

Читати ще: Спецоперація із затримання Медведчука: де переховувався кум Путіна та чому був одягнений у форму ЗСУ

«Тут є технічні особливості. Я думаю, що навпаки (не потрібен вирок суду, – ред.). Давайте їсти слона частинами – тобто подивимося, як просуватиметься, і чи взагалі захочуть росіяни собі Медведчука, чи можливо це взагалі теоретично. Чи захоче Медведчук такого обміну. Тобто теоретично ми думаємо, що захоче. Тому дивитимемося, як ітиме процес, і далі вже дивитимемося технічний бік цього процесу», – пояснила Венедіктова.

Нагадаємо, 12 квітня Президент України Володимир Зеленський та СБУ повідомили про затримання Медведчука, переодягненого в українську військову форму.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що спершу Медведчук дасть свідчення, які дозволять Україні дізнатися, як Росія готувала війну та скільки часу це тривало. І після цього можливий суд.

Читати ще: Будинки, ділянки і автомобілі: суд арештував 154 об’єкти майна родини Медведчука

Водночас президент Володимир Зеленський пропонує обміняти Медведчука на полонених українців.

Нагадаємо, кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму. Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко. 12 жовтня Печерський райсуд Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. У січні суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читати ще: Дружина Медведчука Марченко просить Зеленського відпустити чоловіка

За 5 днів до російського наступу дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі. Згодом опублікувала відео з Москви. На четвертий день після нападу Росії на Україну стало відомо, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук втік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus