USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Затримали бізнес-партнера Порошенка Віктора Медведчука

12 Квітня 2022 21:13
Кума путіна та бізнес-партнера Петра Порошенка Віктора Медведчука затримали в Україні.

Про це повідомив Володимир Зеленський.

«Проведено спецоперацію завдяки СБУ. Молодці! Деталі згодом», – повідомив президент.

А в Інстаграмі підписав фото з затриманим Медведчуком «з днем космонавтики».
СБУ опублікувала нове фото затриманого Віктора Медведчука у кайданках.

Судячи із заяви відомства, він переховувався в Україні та носив для маскування форму ЗСУ.

У СБУ повідомили, що провели «блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука».
«Дякую усім співробітникам СБУ, зокрема контррозвідникам і слідчим, які, виконуючи доручення Президента України Володимира Зеленського, довели свій професіоналізм і провели цю блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука. Жоден зрадник не уникне покарання і буде відповідати за Законом України. За всією строгістю, за всі злочини сьогодення, до яких призвели його особисті дії в тому числі», – зазначив голова СБУ Іван Баканов.

Нагадаємо, кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко. 12 жовтня Печерський райсуд Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Читати ще: Чому Ігор Палиця ненавидить Петра Порошенка? 4 факти

У січні суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За 5 днів до російського наступу дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі. Згодом опублікувала відео з Москви. На четвертий день після нападу Росії на Україну стало відомо, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук втік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 12 Квітня 2022 21:44
і під час війни шукатимемо блохи?
Голова Показати IP 12 Квітня 2022 21:50
Яка хороша новина перед сном

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus