USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Дай дорогу життю!»: чи пропускають лучани спецтранспорт на дорозі

27 Листопада 2017 20:35
Луцькі патрульні спільно з працівниками ДСНС влаштували спільний рейд, аби перевірити, чи надають перевагу в русі «швидким» та рятувальникам водії та пішоходи Луцька.

Про це повідомляють луцькі патрульні у Фейсбуці.

«Не помітив», «Не встиг зреагувати», «Голосно звучала музика в салоні», - ці та інші «відмазки» придумують патрульним поліцейським водії, які вчасно не надають дорогу тим транспортним засобам, що рухаються з увімкненими проблисковими маячками чи спеціальними звуковими сигналами.
Деякі пішоходи взагалі не реагують на спецтранспорт і йдуть далі, бо в них – зелене світло або пішохідний перехід.

Таку ситуацію побачили сьогодні патрульні поліцейські та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які спільно проїхались вулицями міста з превентивно-профілактичною акцією.
Мета відпрацювання – привернути увагу учасників дорожнього руху до того, що необхідно надавати дорогу транспортним засобам, які рухаються з увімкненими проблисковими маячками чи спеціальними звуковими сигналами. Також учасники дорожнього руху зобов’язані забезпечити безперешкодний проїзд такого спеціального транспорту (і тих автомобілів, які його супроводжують).

«Не ігноруй – надай дорогу життю!» - саме так звертаються працівники до громадян, з якими проводять профілактичні бесіди.
«Часто кілька хвилин очікування можуть вартувати комусь життя. Тому всі учасники дорожнього руху повинні бути свідомими та пропускати транспорт з увімкненими маячками і звуковими сигналами. Ми ж умикаємо їх не просто так, не через свою забаганку, а тому, що поспішаємо на допомогу іншим.

За невиконання п. 3.2. Правил дорожнього руху передбачена відповідальність, згідно з ч.3 ст.122 КУпАП та накладення штрафу в розмірі 510 гривень. Сьогодні ми лише провели кілька профілактичних бесід, наступного разу – виноситимемо постанови і призначатимемо штрафи», - розповів інспектор Патрульної поліції Луцька Олександр Мартинюк.

Працівники ДСНС зазначають, що проблема щодо ненадання переваги в русі спецтранспорту у місті існує, часто навіть перегороджують дорогу і доводиться об’їжджати довшим шляхом. Тож такі превентивні відпрацювання лише на користь і триватимуть надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
місцевий Показати IP 27 Листопада 2017 21:35
давно пора навчити їх надавати дорогу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus