USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дайджест Хай-так! Епоха кіборгів не за горами. ФОТО. ВІДЕО

28 Лютого 2013 15:00
Керувати технікою за допомогою жестів, окулярами – за допомогою голосових команд, а рукою – силою думки.

Новинки світу науки й техніки, нові технології, винаходи, цікавинки.

Photoshop Touch для смартфонів

Компанія Adobe повідомила про випуск нової мобільної версії додатка для редагування зображень Photoshop Touch, що оптимізована для користування на смартфонах. Версія Photoshop Touch, що існувала раніше, була призначена для планшетів. Додаток для смартфонів отримав набір інструментів, майже ідентичний планшетній версії.

Photoshop Touch підтримує шари, розширені інструменти виділення, інструменти корекції, фільтри. При цьому оптимізація провели для дисплеїв малого розміру. Ексклюзивні функції для Photoshop Touch - Scribble Selection (точне виділення за допомогою пальців) і Camera Fill (творче накладення зображення камери на шар) доступні лише в мобільній версії додатка.

Додаток Photoshop Touch для смартфонів доступний для платформ iOS і Android в магазинах Apple App Store і Google Play. Його ціна складає 4,99 долара.

Керувати технікою за допомогою жестів - браслет MYO за $150

Стартап Thalmic Labs на MWC в Барселоні презентував свою розробку — універсальний браслет MYO для управління технікою і взаємодії з різними інтерфейсами за допомогою жестів. Браслет одягають на передпліччі, він фіксує електричні імпульси від скорочення м'язів руки, після чого вони перетворюються у різні команди. MYO працює через Bluetooth 4.0, тобто радіус його дії становить декілька десятків метрів.

Новинку вже можна замовити на сайті виробника за $150.
Обмежену партію доставлять першим покупцям до кінця року. Підтримувані системи: Windows, OS X, iOS і Android. Для розробників також скоро буде доступний набір API.

Google почне продажі Google Glass до кінця року за ціною менше $1,5 тисяч

Компанія Google планує почати продажі свого інноваційного комп'ютера у формі окулярів Google Glass до кінця поточного року за ціною менше 1,5 тисяч доларів. Google Glass оснащені невеликим дисплеєм, закріпленим навпроти правого ока користувача, гнучкою лівою дужкою і можливістю кріпити на оправі додаткові лінзи. Згідно з демонстраційними роликами Google, користувач може керувати Glass за допомогою голосових команд: попросити відшукати інформацію в Google, зробити фото чи зняти відеоролик за допомогою вбудованої в окуляри камери, скористатися навігацією тощо.

Японці створили новий екзоскелет

Японці створили новий екзоскелет, який повинен допомогти службам порятунку при роботі у важких умовах під час різних надзвичайних ситуацій.
Розроблений в Університеті Цукуби на базі частин HAL (Hybrid Assistive Limb) від компанії Cyberdyne, новий так званий «Мобільний костюм» поки є прототипом. У майбутньому цей костюм покликаний допомогти полегшити роботу в зоні небезпечних ділянок з підвищеною радіацією.

Епоха кіборгів не за горами

Учені імплантували протез руки прямо в кістку пацієнта. Людині, яка втратила руку, вперше зробили операцію з імплантації нейром'язових електродів, що дозволяють людині керувати протезом руки силою думки. Операцію проводив доктор Рікард Бранемарк із Шальгренського університетського госпіталю в Гетебурге, Швеція.

Замість незручного протеза, розроблена в Університеті Чалмерса штучна рука кріпиться до титанового штиря, який методом остеоінтеграції імплантують в людську кістку. Далі під шкіру пацієнта вживлюють датчики, що уловлюють м'язові імпульси і подають сигнал до імплантованих у нерви і самі м'язи людини електродів. Таким чином команди для руки йдуть безпосередньо прямо з мозку людини. При цьому руку можна зняти, а ось електроди залишаються постійно в організмі людини.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ірина Показати IP 28 Лютого 2013 18:20
Я рада, що ви цікавитеся такими новинками. Приємно, що хоч таке можна почитати, а не переписане, передерте, однобоке та одноманітне. Так, вам закинуть, що мовляв, це до Луцька це відношення не має. Це поки що не має. Але ж світ не стоїть на місці, незабаром і не таке побачиш на вулицях міста!
1 Показати IP 28 Лютого 2013 21:15
Це в них, а у нас розквіт епохи ,,хабаргів,,
Луцьк Показати IP 1 Березня 2013 16:04
"Хай-так" це молдавани вам ремонт можуть зробити, а технології це "Хай-тек"
Forever Autumn Показати IP 1 Березня 2013 16:08
Шановні розумники, а ви не могли подумати, що це СПЕЦІАЛЬНО так написано ?:)))
Корінний Лучанин Показати IP 3 Березня 2013 17:39
Люди й так потроху перероджуються на КІБОРГІВ. ПРОЦЕС ПІШОВ. Результати можуть бути НЕВТІШНІ в найближчому майбутньому. Поки люди не схаменуться! Крім присвоєного кожному КОДа залишилось ще причепити БРАСЛЕТ із ЧІПом. Мобільники теж із неконтрольованими програмами і вже прослуховуються!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus