USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Дайджест Хай-так! Весільна подорож на Марс. ФОТО. ВІДЕО

7 Березня 2013 15:00
Найменші у світі мобільні, супутники на андроїді та подорож на Марс. Новинки світу науки й техніки, нові технології, винаходи, цікавинки - все це у рубриці «Хай-так!».

Камери з функціями Instagram від Polaroid



Socialmatic, Instagram та Polaroid збираються випустити ряд цифрових камер під маркою Polaroid, що будуть оснащені можливістю друку знімків — квадратні фотографії можна буде побачити не лише на смартфонах, але й у рамочках. Socialmatic підписала угоду з Polaroid, щоб отримати права на виробництво і продаж на ринку камер, що дозволяють вивести соціальну мережу в реальний світ.

Концепт також передбачав друк QR-кодів на кожному реальному знімку, щоб користувачі могли простіше отримати посилання на цифрову версію фотографії у соціальній мережі. Можливо, Polaroid отримає новий справжній хіт, який дозволить хоч би частково відродити його колишню популярність? Сьогодні компанія намагається продавати електроніку початкового рівня на зразок відеокамер або планшетів (за виключенням, мабуть, системної Android-фотокамері iM1836 або фотокомпактів типу Z2300 з технологією друку Zink).

Тим користувачам Instagram, кому сподобалася ідея, не варто передчасно радіти — на ринок ці фотоапарати вийдуть у першому кварталі 2014 року. Іншими словами, доведеться почекати близько року.

Подружня пара полетить подивитись на Марс



Марсіанський проект першого космічного туриста і мільярдера Денніса Тіто передбачає відправлення екіпажа з двох чоловік на модифікованому кораблі Dragon у безпосадочний політ до Марсу: пролетівши на близькій відстані від червоної планети, астронавти повернуться на Землю, говориться в матеріалах, розміщених на сайті проекту.

У космос полетить дві людини, чоловік і жінка (можливо, це буде подружня пара). Кораблем буде модифікована капсула Dragon виробництва компанії SPACEX, а виведе його в космос ракета Falcon Heavy, яку зараз розробляє та ж компанія. Корабель буде максимально полегшений: у ньому буде лише найнеобхідніше для виживання. Астронавти проведуть наодинці один з одним 501 день в спартанських умовах — об'єм житлового простору складе 35 кубічних метрів, причому організатори не виключають, що проект корабля може змінитись.



Старт планується 5 січня 2018 року, а 20 серпня експедиція досягне Марса. Корабель пролетить на відстані 100 тисяч кілометрів від поверхні червоної планети, а потім відправиться до Землі, куди прибуде 21 травня 2019 року. При поверненні капсула гальмуватиме в атмосфері: вона увійде до неї, потім вилетить в космос і знову увійде на швидкості 14,2 кілометра в секунду. Ще жоден космічний корабель не здійснював посадку на такій високій швидкості, тому буде потрібен особливо стійкий тепловий щит, розробку якого вже замовили у Центрі імені Еймса.

Найменший мобільник у світі Phone Strap 2



Є ще на світі компанії, що мають на меті виробництво найменших мобільних телефонів, як, наприклад, японська компанія Willcom, що створила новинку Phone Strap 2.
Пристрій заявлений як «найменший і легкий» телефон у світі. І підстави для цих заяв справді є. Розміри крихітки-мобільника - 32x70x10,7 міліметра, а його вага - всього 32 грами.

Телефон має 1-дюймовий кольоровий дисплей і фізичну клавіатуру. Чекати від маляти рекордів часу роботи тут не варто – розмір все-таки диктує. Пристрій пропонує 2 години в режимі розмови або 300 годин роботи в режимі очікування. Зрозуміло, тут є лише базові функції, на зразок пошти і СМС-повідомлень. Новинка буде доступна в білому, рожевому і чорному кольорах. Телефон буде у продажу лише на території Японії.

Гнучкий 42-дюймовий дисплей



Гнучкі дисплеї вже встигли прикувати до себе увагу користувачів, що тужать в очікуванні революційних продуктів. Поки Samsung робить перші спроби на ринку смартфонів, компанії Plastic Logic і TOPPAN готують до виходу гнучкий дисплей з діагоналлю 42 дюйми.

Варто зазначити, що екран складається з 16 дисплеїв діагоналлю 10,7 дюйма. Згідно з інформацією від виробника, крок пікселя (відстань між центрами сусідніх пікселів) на екрані становить 0,7 міліметра. Це забезпечує в 6 разів більше розширення у порівнянні з тими, що існують в даний час на ринку екранів на основі електронного чорнила (EPD). Серед переваг новинки потрібно відзначити товщину менше 3 міліметри, а також здатність відображати чітку картинку при попаданні прямих сонячних променів.

Запустили перший супутник-смартфон



Індійська ракета вивела на орбіту британський супутник Strand-1 – перший компактний космічний апарат під управлінням смартфона. Strand-1 відноситься до класу так званих CubeSat – невеликих дешевих супутників. Апарат вивели на сонячно-синхронну орбіту на висоту 785 кілометри, введення в експлуатацію займе близько 2 тижнів.

Розроблений командою ентузіастів з Університету Суррея, Strand-1 важить всього 4,3 кілограма, але при цьому має чималі можливості. Серцем супутника є смартфон Google Nexus One з операційною системою Android. Всі наукові прилади, системи зв'язку, управління двигуном тощо контролюються за допомогою спеціальних додатків.

Крім того, Strand-1 оснащений інноваційним імпульсним плазмовим двигуном під назвою WARP Drive. Цей двигун призначений для відведення супутника, що вичерпав ресурс, з орбіти, що дуже важливо зважаючи на сильну засміченість навколоземного простору.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus