USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Де-юре нас не існує, але ми продовжуємо пошук, - Жилкін про «Чорний тюльпан»

23 Липня 2015 15:45
Місія «Евакуація-200», яка займається пошуком і вивезенням з окупованих територій тіл загиблих бійців, продовжує свою роботу «завдяки допомозі людей». Про це 22 липня в ефірі програми «ПатріотUA з Наталкою Якимович» на телеканалі «2+2» розповів волонтер місії «Евакуація-200 («Чорний тюльпан») Ярослав Жилкін.

Нагадаємо, днями голова правління ВГО «Союз Народна пам'ять» Ярослав Жилкін заявив на своїй сторінці у мережі про припинення діяльності місії «Евакуація-200» - власне, «Чорного тюльпану».

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: кому невигідний пошук тіл Героїв.

Коментуючи свою заяву про призупинення роботи місії «Чорний тюльпан» через нестачу коштів та організаційно-правову невизначеність статусу організації, Ярослав Жилкін відзначив, що оприлюднена ним на сторінці «Фейсбук» інформація отримала значний резонанс, і буквально за тиждень «прийшла допомога від людей, від волонтерів, у Дніпропетровську відремонтували машини». Водночас, врегулювання проблемних питань щодо надання волонтерам місії офіційного статусу все ще залишається на етапі планів та переговорів. «Статус співпраці з Міністерством оборони вкрай невизначений. Є якісь виписки з наказу, але де-юре нас не існує», – наголосив керівник місії «Чорний тюльпан».

Розповідаючи про специфіку своєї роботи, Ярослав Жилкін повідомив, що «всі тіла загиблих передаються в органи судово-медичної експертизи в Дніпропетровськ і Запоріжжя». Згідно з його інформацією, наразі при МВС створили автоматичну базу зразків ДНК загиблих, і є вже результати по впізнанню багатьох тіл, які вдалося ідентифікувати і передати рідним для поховання.

Водночас, Ярослав Жилкін розповів, що специфіка аналізу ДНК така, що деякі останки просто не можуть бути ідентифіковані. Так, не можна взяти зразки ДНК, якщо тіло було під дією високих температур, наприклад горіло в БМП. «Тому у нас в будь-якому разі з’являться могили невідомого солдата», – зазначив волонтер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus