USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Де на Волині найдешевше тестують на COVID-19

17 Липня 2020 18:09
На Волині – 18 закладів, у яких проводять тести на COVID-19 методом ІФА. В тому числі у Луцьку такі дослідження можна зробити у Волинській обласній клінічній та інфекційній лікарнях, у перинатальному центрі , дитячому медико-територіальному об’єднанні, онкологічному диспансері, у центр ВІЛ та СНІДу, а віднедавна і у Волинському обласному лабораторному центрі. Утім, ціни на такі дослідження усюди різняться.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції сьогодні, 17 липня.

Як повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, окрім державних медичних установ, у Луцьку та у регіонах є приватні лабораторії, котрі проводять діагностику на COVID-19 методом імуно-ферментного аналізу.

«Ці дослідження проводять з метою встановлення як активних хворих, так і тих, хто переніс захворювання в латентному, прихованому або легкому стані. Аналізуючи ці дані, можна встановити колективний імунітет. В кожній поліклініці нашого міста можна здати цей аналіз за направленням сімейного лікаря, і згодом ці аналізи відправляють у найближчий лабораторний центр», – зазначила медик.

Водночас, як повідомила виконувачка повноважень начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук, на території області черг із охочих провести тестування немає. Вони бувають лише тоді, коли люди йдуть здавати тести за власним бажанням, без направлення сімейного лікаря.

Натомість, зі слів лікаря, кров для тестів методом ІФА можна здати у будь-якому медичному закладі, де є маніпуляцій ний кабінет.

«До прикладу, у нас в обласному лабораторному центрі роблять тести методом ІФА. Але ми не відбираємо кров. Через дорогу від нас є перша поліклініка. Ми заключили меморандум. Там є маніпуляцій ний кабінет, де відбирають кров. Далі ми в середині дня забираємо пробірки і проводимо всі дослідження», – зазначила Наталія Янко.

Заразом, вона наголосила, що часто черги на проведення тестів на виявлення COVID-19 бувають у КП «Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом».

«Це пов’язано із тим, що у центрі СНІДу – найнижча вартість тестів. У порівнянні з приватними кабінетами, ціна на тестування у шість разів нижча», – пояснила медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Валентина Показати IP 17 Липня 2020 20:34
А все ж таки,які ціни за тест на короновірус?
Бухгалтер Показати IP 17 Липня 2020 20:37
У Любомлі 100 гривень, а у Шацьку 230.
Маша Показати IP 17 Липня 2020 23:34
у центр ВІЛ та СНІДу тест ІФА 100грн, але треба вказувати, на які маркери. ПЛЕ тест кажуть набагато дорожче, десь до 1500грн, але він точніший, також роблять за направленням сімейного лікаря безкоштовно в поліклініці
Руслана до Маша Показати IP 19 Липня 2020 12:54
У Ковелі теж по 100гр.Але чомусь більше довіряють ПЛ(хоча на практиці як хворий медик показує - ,а в його батьків пенсіонерів +,як таке може бути?),а кров на ІФА показала гостру форму.Значить підтасовують,щоб не платити
Маринка Показати IP 18 Липня 2020 11:36
В онкодиспансері 100 грн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus