USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як на Волині проводять облік хворих на коронавірус

26 Червня 2020 14:06
Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла про алгоритм дій волинських медиків та вірусологів при підозрі у пацієнта COVID-19.

Про це стало відомо 26 червня під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Зі слів Наталії Янко, коли людина звертається до лікувального закладу або до сімейного лікаря, і лікар підозрює у пацієнта COVID-19, до лабораторного центру на місцях подають екстрене повідомлення.

У відповідності до алгоритму дій спочатку проводять ІФА-дослідження, крім окремих категорій населення з імуносупресією (ослаблення імунітету з тієї або іншої причини). При підозрі на COVID-19 пацієнти з онкозахворюваннями потребують негайної госпіталізації.

При позитивних результатах ІФА-тестів методом імуноферментного аналізу біологічний матеріал відправляють на підтвердження остаточного діагнозу в вірусологічну лабораторію Волинського обласного лабораторного центру МОХ. І, якщо є остаточний позитивний результат, встановлюється діагноз.

Пацієнтів, у яких підтвердили COVID-19, вносять у спеціальний реєстр на діючу онлайн-платформу. При цьому у цілодобовому режимі відповідні працівники із МОЗ слідкують за ситуацією в тому чи іншому регіоні.

«Хочу звернути увагу, що статистику подають за попередню добу. О 22 годині статистичні дані на онлайн-платформі перестають оброблятися до ранку. Тобто обробка статистика за сьогодні буде завершена о 22 годині 26 червня. Тому буває так, що у соціальних мережах уже повідомляють про летальний випадок в тому чи іншому районі, але в статистику на сьогодні цей випадок увійде вже наступного дня», - зазначила головний державний санітарний лікар Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А як у Шацьку Показати IP 26 Червня 2020 14:26
Занадто низькі цифри робоять, щоб їхали відпочиваючі, бо все районне і медичне начальство має дачі, міні готелі та різні магазини і атракціони!
Анонім Показати IP 26 Червня 2020 14:36
Хто має інформувати роботодавця про хворобу працівника?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus