USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де на Волині переселенці отримують допомогу

19 Липня 2014 14:05
Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням, усім, хто прибув на Волинь слід звертатися за телефоном урядової «гарячої лінії»:0-800-507-309, яка працює у цілодобовому режимі, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Щодо питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням, можна звернутися до департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА за номером – (0332) 77-81-27, служба у справах дітей в області – (0332) 24-60-61, (0332) 72-34-03, центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді в області – (0332) 71-59-60, (0332) 28-49-59. Також в області функціонує штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово-окупованої території та районів проведення АТО.

Адреса штабу: Луцьк, вулиця Електроапаратна, 6. Телефони цілодобових «гарячих ліній» обласного штабу (0332) 25-25-46, (067) 334-54-10.

Для отримання всіх видів державної соціальної підтримки, зокрема пенсії, слід звертатися до найближчої установи соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування). Так, у Пенсійному фонді за місцем фактичного проживання допоможуть із переведенням пенсії, первинним призначенням пенсії та її перерахунком. При собі слід мати паспорт, посвідчення отримувача пенсії (за наявності) та довідку про присвоєння ідентифікаційного коду. Державну підтримку у працевлаштуванні нададуть у центрі зайнятості за місцем фактичного проживання.

Зокрема, спеціалісти центру допоможуть із пошуком підходящої роботи (тимчасової або постійної), нададуть інформацію та проконсультують щодо сфери зайнятості, розкажуть про можливу участь у громадських оплачуваних роботах, допоможуть із професійною підготовкою та підвищенням кваліфікації, а також з отриманням статусу безробітного.

При собі необхідно мати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності), трудову книжку (за наявності), документи про освіту (за наявності). Сім’ї з дітьми за державною підтримкою повинні звернутися до органу соціального захисту населення, служби у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем фактичного проживання. Фахівці цих служб нададуть юридичну, психологічну та соціальну допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям.

Тут допоможуть і з переведенням допомоги (при народженні, одиноким матерям, опікунам і піклувальникам, дітям-інвалідам, малозабезпеченим родинам тощо). При собі слід мати паспорт, свідоцтво про народження дитини та довідку про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності). Якщо необхідна державна підтримка громадянам похилого віку та інвалідам, необхідно звернутися до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) або до органу соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування).

У цих соціальних закладах подбають про стаціонарний догляд (для громадян похилого віку, інвалідів І, ІІ групи, які за станом здоров’я мають потребу в сторонньому догляді, побутовому обслуговуванні, медичній допомозі) або догляд вдома (для громадян похилого віку, інвалідів, які нездатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги), а також допоможуть одягом та предметами першої потреби. При собі слід мати паспорт і медичну довідку про потребу у постійній сторонній допомозі (за наявності), - йдеться у повідомленні Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 19 Липня 2014 20:46
Оце заживем! То даунбас нам тільки гроші пересилав,а тепер будуть вже й тут за нас все робити. Ми, бідні,без них пропалиб.
Поможіть тим хто на Показати IP 19 Липня 2014 23:55
Це на фото переселенці з лугандонії , даунбасії, расєї чи їх жінки, бабам видно треба допомога з чоловіками нормальними Звоніть мужики, поможемо
Азіров Показати IP 13 Серпня 2014 13:40
Нехай чоловіки їдуть на схід....)))А то ще помагай мужикам сцикунам з Донбасу..Потім поїдуть до себе додому і будуть знов кричати Расєя Расєя памагіте!!!Їм допоможе тільки електричний стілець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus