USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загиблі поліцейські не могли вільно застосовувати зброю через перехожих, - Деканоїдзе

26 Вересня 2016 20:29
Глава Національної Поліції Хатія Деканоїдзе повідомила, що загиблі поліцейські страхували один одного, а патрульна Ольга Макаренко не могла вільно застосовувати зброю через перехожих, які перебували на лінії вогню.

Відповідну інформацію Хатія Деканоїдзе розмістила на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Патрульний Артем Кутушев встиг відреагувати і вистрілити в свого вбивцю, а його напарниця Ольга Макаренко намагалася стріляти обережно, оскільки на лінії вогню були перехожі.

"Поліцейські страхували один одного. Вбивця добре володів зброєю. Швидше за все, саме Артем встиг відреагувати і вистрілити в свого вбивцю. Оля дуже обережно поводилася зі зброєю, оскільки за спиною вбивці знаходилися люди на автовокзалі...", - написала вона.

Глава Нацполіціі закликала згадувати загиблих правоохоронців, коли будуть "відпускати п'яних водіїв і садити поліцейських".

"Або жартувати над хлопцями, коли, патрулюючи протягом 12 годин, поліцейський потрапляє в ДТП. Згадайте і подумайте, політики, депутати, громадські працівники, що поліцейським потрібна форма, зброя, закони, повноваження. Якщо все це не буде забезпечено, правопорядку не буде", - підкреслила вона.

Деканоїдзе додала, що поліцейські не торгують індульгенціями, і нагадала, як після відкриття поліцейськими вогню у порушників в соцмережах закликали "вбивати копів".

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що сьогодні, 26 вересня, у Дніпрі прощалися із загиблими поліцейськими.

Нагадаємо, в неділю, 25 вересня, вранці у Дніпрі біля автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла в лікарні.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини. Увечері того ж дня Пугачова затримали.

Стрільця ще на автовокзалі намагався затримати водій маршрутки: він блокував "Сітроен". Однак зловмисник почав стріляти і в нього. Зі слів водія, Пугачов зробив у його напрямку п'ять-шість пострілів. Згодом стало відомо, що чоловіка нагородили пістолетом «Форт -17» за спробу перешкодити втечі убивці патрульних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Семен Показати IP 26 Вересня 2016 20:41
Дивна стаття. З відео дуже добре видно що опір водій не чинив і в водія маршрутки стріляти не збирався і не стріляв. З іншої сторони з'явилася новина https://news.yandex.ua/yandsearch?cl4url=nv.ua%2Fukraine%2Fevents%2Flutsenko-podderzhal-rasshirenie-prav-patrulnyh-politsejskih-229515.html&lr=24895&lang=ru. Звідси кожна розумна людина може зробити висновки для чого загинули поліцейські.
фацевич Показати IP 26 Вересня 2016 20:55
В Європі деякі деятелі самі пішли як мінімум у відставку а тут як колхоз всі винуваті крім них.
Просто лучанин Показати IP 26 Вересня 2016 21:03
Не оправдовуйтесь! Вони загинули, бо ви створили умови, що зброю тікі активісти в нас застосовувати мають право і Лапіни всякі з малолєтками, які знають що не будуть покарані. Кожен поліцейський НЕ ХОЧЕ захищати інших, бо боїться що НАКЛИЧЕ БІДУ НА СЕБЕ через дибільне ставлення. Законодавство для злочинців! Нащо ви говорите ці байки?!!!?? Коли люди відкрито на@@й посилають, а ті кажуть заспокойтесь....вибачте...перепрошую... Де зараз "під&&и в желтих штанах з Миколаєва??".. Судили хлопця, який ПРИ ВИКОНАННІ застосував збро?! Майте!!! Не працюйте по стандартах! Вони не для всіх!
51 омбр Показати IP 26 Вересня 2016 21:44
А у них є якась підготовка перед заступаням на бойове чергуваня чи тренуваня .
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2016 23:45
Повчаться в нардепа Лапіна постріляв поїхав до Шпиги і ніякої відповідальності. Нова прокуратура нічого не помічає з Швидким договір про не напад .... що далі???
Укроп Показати IP 27 Вересня 2016 09:41
Відсутність елементарних понять у поліції. Самі фактично винні у трагедії, але з них героїв ліплять. А з пугачовим історія схожа як з стрілком з Каравану. Шукали, вбили, але вроді і не він. Аваков і деканоїдзе шоументи і тріпачі. Позор
Правий до Укроп Показати IP 27 Вересня 2016 10:42
В чому винні??? Що ти ліпиш??
реформа Показати IP 27 Вересня 2016 10:00
Хатія до перехожиш не менше 50 метрів -це убойна сила для ПМ.Вчите трохи мат часть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus