USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як хочуть розширити повноваження поліцейських

5 Листопада 2016 16:00
Остаточну концепцію 14 жорстких законодавчих змін щодо розширення повноважень правоохоронців, формальним приводом для яких стало вбивство двох патрульних поліцейських 25 вересня в Дніпрі, підготували у міністерстві внутрішніх справ та Нацполіції, - інформує Українська правда.

Відповідний документ надав у розпорядження DT.UA Департамент комунікацій МВС та Нацполіції.

Запропоновані правки стосуються трьох нормативних актів: Кодексу адміністративних правопорушень (КУпАП), а також законів "Про дорожній рух" та "Про Національну поліцію".

Як зазначає видання, деякі з раніше вже озвучених пропозицій, що потрапили у документ, правозахисники вважають неприйнятними.

Так, концепція пропонує внести зміни в КУпАП, які посилять відповідальність за залишення місця ДТП, збільшать строки адміністративного затримання осіб, які вчинили адміністративне правопорушення (не більше 24 годин), удосконалять тимчасове затримання транспортних засобів, а крім того – скасують норми щодо наявності двох свідків при здійсненні поліцейськими огляду водія на стан алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Підготовлені в МВС зміни до закону України "Про дорожній рух" встановлять обов'язок водіїв передавати, а не пред'являти правоохоронцям документи на перевірку, а також заборонять їм виходити з автомобіля без дозволу поліцейського.

Найбільшу кількість змін концепція пропонує внести в закон "Про Національну поліцію".

Пропонується, зокрема, ввести відносно українських поліцейських принцип безперервності (обов'язок правоохоронців реагувати на злочини незалежно від посади, місцезнаходження і часу доби).

В той же час, поліцейські, які застосовують поліцейські заходи, отримують право звертатися до осіб з "обов'язковими для виконання вимогами і розпорядженнями щодо їх способу поведінки для ефективного проведення поліцейського заходу" (виключаючи злочинні вимоги).

Пропонується ввести додаткову підставу для зупинення транспортного засобу (у зв'язку з підозрою, що водій знаходиться в стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів), а також удосконалити систему застосування поліцейськими спецзасобів.

Передбачено, що кожна особа, до якої звернувся поліцейський, незалежно від її правового статусу, зобов'язана "неухильно виконати вимогу поліцейського, крім виконання явно злочинної вимоги або розпорядження".

При цьому, особа, яка виконала вимогу або розпорядження поліцейського, має право оскаржити рішення або дії поліцейського в установленому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вася Показати IP 5 Листопада 2016 18:28
Брєд!
ТТ Показати IP 5 Листопада 2016 19:47
АДМІНКИ ПО 130-Х РОЗВАЛЮЮТЬСЯ В СУДАХ - УБИРАЮТЬ СВІДКІВ, НЕ СПРАВЛЯЮТЬСЯ У ВІДВЕДЕНИЙ ЧАС ПРОВЕСТИ РОБОТУ ІЗ ЗАТРИМАНИМ ПОРУШНИКОМ - ЗБІЛЬШУЮТЬ СТРОКИ АДМІНЗАТРИМАНИХ, ВІДСУТНІ АРГУМЕНТИ ДЛЯ ЗУПИНКИ ТЗ - ВВОДЯТЬ ДОДАТКОВІ ПІДСТАВИ ДЛЯ ЗУПИНКИ ТЗ. ЗАТЕ ПРО ЗБІЛЬШЕННЯ ПРОФЕСІЙНОСТІ ПОЛІЦІЇ НІ СЛОВА, ПРО ПІШІ ПАТРУЛІ В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ НІ СЛОВА, ДОСЛУЖИЛИСЯ , ЩО ВЖЕ АВТО НЕ МОЖУТЬ ЗУПИНИТИ, ДОКУМЕНТІВ НЕ МОЖУТЬ ПЕРЕВІРИТИ, АРГУМЕНТІВ ЇМ МАЛО, ПОНАБИРАЛИ БАРМЕНІВ, ОФІЦІАТІВ ТА ІНШИХ ФОТОМОДЕЛЕЙ "ЗА ПОКЛИКАННЯМ". НУ ЩО Ж РЕФОРМУЙТЕ ДАЛІ, ДОРЕФОРМУЄТЕСЬ, ЩО ІЗ СЛУЖБОВОГО АВТО БУДЕ СТРАШНО ВИЙТИ СЕРЕД НОЧІ.
А до ТТ Показати IP 5 Листопада 2016 22:15
А скоро в них ті службові авто закінчаться, переб'ють за зиму.
А Показати IP 5 Листопада 2016 20:07
А ще добавите, щоб злочинець після вчинення злочину сфотографував місце злочину і з фотками прибув в щонайближче відділення тіпа поліції.
VOG Показати IP 5 Листопада 2016 20:59
Диктаторські закони януковича хоче пропхнути нова влада!
Укроп Показати IP 5 Листопада 2016 22:53
Ой ще будуть пиз...и тих поліцаїв..
Джек Показати IP 5 Листопада 2016 23:21
Більша відповідальність якшо втік з місця дтп-при чому тут повноваження поліцейських? Ще цьому бидлу сільському і атошнікам відбитим дати такі права,то будем пішком ходити.
Я старий мєнт Показати IP 6 Листопада 2016 07:04
Скажу, що я до роботи в міліції не знав в яку сторону в МВ відхиляються, хто не порушує закон у того все буде добре, а щурі завжди нитимуть про безпрєдєл
Опер до Я старий мєнт Показати IP 6 Листопада 2016 10:00
Цілком підтримую. Я до служби в мвс теж не знав, що буду із злочином сам на сам. Народ, прокурор , суддя - завжди на стороні злочинця, почитайте лише коментаторів- хомячків. Тому нам ніколи не бути європейською нацією.
pes до Опер Показати IP 6 Листопада 2016 11:16
а кому потрібна та європа? нас там ніхто не чекає! Вони з емігрантами не можуть розібратись, думаєте ми їм там потрібні? я жалію, що голосував за нову владу, жалію що підтримував нову поліцію......
andrei Показати IP 6 Листопада 2016 15:15
у людей много оружия на руках ,будет эта полиция драпать вместе со своей реформаторшей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus