USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Декларацію з сімейним лікарем можна буде підписувати онлайн

19 Січня 2024 07:38
У 2024 році в Україні з'явиться можливість укласти декларацію з сімейним лікарем онлайн. Це один із кроків плану з цифровізації системи охорони здоров'я на поточний рік.

Про це у коментарі РБК-Україна розповіла заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифровізації Марія Карчевич.

«Плануємо навесні цього року провести бета-тестування цієї функції: як зазвичай перед запуском великого проєкту, протестуємо його на меншій аудиторії. Подивимося, як це працюватиме. І далі будемо повноцінно виходити з запуском. Очікуємо, що це буде один із наших найбільших проєктів, бо потенційно нашими користувачами стануть понад 20 мільйонів пацієнтів», – пояснила Марія Карчевич.

Також до минулого року у сімейних лікарів були певні обмеження щодо можливості набору пацієнтів і укладення з ними декларацій – коли лікарі досягали лімітів за кількістю декларацій, то не могли взяти нових пацієнтів. Ці обмеження було знято. В тому числі їх скасували у зв'язку з тим, що в Україні велика кількість внутрішньо переміщених людей, уточнили у МОЗ.

Читати ще: Віднині перший електронний рецепт можна отримати без візиту до лікаря

Дані про пацієнта зберігатимуться в eHealth – екосистемі відносин усіх учасників цифрового медичного середовища держави. Вона охоплює усі електронні системи, реєстри та сервіси, які функціонують у сфері охорони здоров’я України, зокрема й ЕСОЗ.

«Зараз у пацієнтів проблем з можливостями вибору сімейного лікаря бути не має. А коли запрацює можливість укладення декларації з сімейним лікарем онлайн, це значно спростить і зробить процес вибору лікаря та сам процес підписання декларацій більш доступним», – відзначила Карчевич.

Нагадаємо, українці у період дії воєнного стану можуть оформити лікарняний онлайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus