USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Демократія – це процес, а не факт, - Башкаленко

25 Серпня 2010 12:27
Розбудова інфраструктури Волині та створення нових робочих місць, особливо у приватному секторі є головними пунктами плану роботи обласної влади, який Партія регіонів в області планує втілювати вже з вересня.

Про це з нагоди відзначення Дня Незалежності 24 серпня під час громадського форуму «Будуємо нову країну» заявив голова обласної організації «Партії регіонів» і заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко.

Зокрема, політик і чиновник вважає пріоритетним для області будівництво доріг та соціальних об’єктів. Адже за словами Башкаленка протягом останніх двох років дороги практично не розбудовувалися і лише нещодавно за підтримки уряду на два магістральні напрямки Ковель-Ягодин та Луцьк-Устилуг із бюджету виділили 76 мільйонів гривень.

Окрім цього очікується завершення довгобуду Нововолинської десятої шахти, зведення лікувальних установ у Луцьку, Шацьку, Любомлі, Ківерцях, Іваничах.

«Регіонал» зазначив, що нині вже почалося створення нових робочих місць. Зокрема, нині реалізується проект у Нововолинську вартістю 18 мільйонів гривень, який покликаний створити нові робочі місця для зайнятості населення вуглевидобувних регіонів з наданням транспортно-лісозаготівельних послуг.

Вітаючи присутніх зі святом, Башкаленко зазначив, що «незалежність і суверенітет – це важливі передумови, що дали нам шанс розбудовувати свою країну за власним розсудом».

Проте, нині «романтичні уявлення про незалежність трансформувались у переконання: від кожного з нас залежить коли наша країна досягне розквіту та посяде належне їй місце у світовому співтоваристві», - продовжив голова організації.

Він зазначив, що «демократія це – процес, а не факт. Що свобода слова, дії і вибору повинна поєднуватись зі свободою відповідальності – суспільної та особистої».

З огляду на це побудова нової країни, повинна стати масштабним національним проектом, до якого своєю працею повинен долучитися кожен громадянин.

«Ми не можемо будувати країну за рекомендованими кимсь сценаріями, тому що ми - інші, і у цьому - особливість нашої країни. І потрібна вона нам для того, щоб зберегти все найкраще і перспективне, що є у нашому способі життя, у наших цінностях. Можливість мати свою державу – це можливість захистити свій власний спосіб життя, свою родину та друзів», - продовжив Башкаленко.

«Регіонал» підкреслив, що нині необхідний відвертий діалог влади з громадою і керівництво області та держави готове прямо дивитися в очі громадянам і обґрунтовано пояснювати свої дії.

«Можна знести і перейменувати все і повсюдно, повісити в установах портрети всіх гетьманів, написати патріотичні гасла, настворювати суперечливих героїв. І нічого не відбудеться. А можна перестати ятрити давні рани та завдавати одне одному нових і усвідомити, нарешті, що держава – «це те, чим ми будемо всі разом завтра», - зазначив Башкаленко.
Форум, який зібрав понад 500 делегатів зі всієї області, став стартом передвиборчої кампанії волинських регіоналів. Після виступу головний регіонал краю привітав присутніх з державним святом, а форум продовжили святковим концертом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus