USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якщо суд триває 15 хвилин - це фарс, а не суд, - Пустовіт про поновлення Вусенко

4 Липня 2017 20:53
Якщо суд триває 15 хвилин - це не суд, а фарс, - вважає новообраний секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, коментуючи рішення львівського апеляційного суду щодо позову Вусенко. З його слів, суд має вислухати всі сторони, а юристам по великому рахунку не дали повноцінно виступити.

Сьогодні, 4 липня, відбулося засідання у Апеляційному суді Львівської області щодо задоволення позову екс-секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко про поновлення її на посаді. Суд залишив рішення Луцького міськрайонного суду без змін.

Тим часом, депутат Луцької міської ради, колишній головний юрист Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ігор Поліщук наголосив, що було подано три апеляції, але розглянули лише апеляцію Юлії Вусенко.

"Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляцію Юлії Вусенко, а апеляції Луцької міської ради, Григорія Пустовіта та моя наче б то не потрапили в суд", - каже Ігор Поліщук.

На думку Григорія Пустовіта, рішення суду щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді створює патову ситуацію в міській раді, адже є чинний законообраний секретар, є - поновлений секретар. "Рада обирає своїм рішенням секретаря, рада знімає. Виключно рада має право поновити Вусенко на посаді", - зауважує секретар Луцької міської ради і додає, що є варіант, як вийти з цієї ситуації: скласти повноваження обом.

"Впливати на рішення суду - легко. Давайте складемо повноваження обидва", - пропонує Юлії Вусенко секретар міської ради Григорій Пустовіт.

На запитання, чи можна таке рішення суду вважати помстою мера Львова Андрія Садового за принципову позицію Луцької міської ради щодо заборони вивезення сміття з Львова, Григорій Пустовіт зауважив, що скоріше всього так воно і є. Мовляв, львівський суд можна назвати "судом імені Садового".

"Їм потрібен такий очільник (Луцька, - ред), який дозволить завалити львівським сміттям все місто", - наголосив Пустовіт.

Свого часу, Григорій Пустовіт припускав, що за бажанням секретаря міської ради Юлії Вусенко отримати посаду виконувача повноважень міського голови можуть стояти інтереси третіх осіб. Зокрема, це пов’язано з бажанням партії БПП «Солідарність» усіма силами втримати ситуацію в міській раді після втрати позицій в обласній раді, а також з лобіюванням болючого для Андрія Садового питання щодо вивезення сміття зі Львова до Луцька.

Нагадаємо, у січні 2017 року міський голова Львова Андрій Садовий вже звертався до влади Луцька з проханням допомогти вирішити проблему зі сміттям. Питання ввезення львіського сміття на сміттєзвалище у Брищі лобіювала депутат Луцької міськради від партії «Самопоміч» (партія Андрія Садового, - ред.) Юлія Вусенко, яка на той час була секретарем міськради. Своєю чергою, у травні цього року тодішній виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук запевнив, що міська рада не допустить такої катастрофи зі сміттям, як у Львові. Тому тоді ж вирішили, що луцький полігон для твердих побутових відходів не будуть перенавантажувати чужими відходами. Це вочевидь, і не сподобалося опонентам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ваяим с Показати IP 4 Липня 2017 21:14
юля ,як діма поживає ?
Ая Показати IP 5 Липня 2017 00:39
питаю: чи напевно суді були тверезими коли виголошували постанову?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus