USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«День кварталу» від Фонду Ігоря Палиці: як святкує ЛПЗ. Фото

15 Жовтня 2017 16:32
Святкування у мікрорайоні ЛПЗ – саме в розпалі. Сотні лучан поспішають у розвагах провести вихідний день разом із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Незважаючи на хмарну погоду, численні жителі району 15 жовтня ще до початку масштабного дійства почали сходитися до майданчика перед школою № 20, де й розмістилися основні локації свята.

Розваги тут можна знайти як для наймолодших, так і для осіб поважного віку. Так, гості «Дня кварталу» вже оцінили дитячу виставу «І пташки хочуть миру», а також філософську казку «Бути собою» про білу ворону від аматорського театру «Золотий вік». Дітлахів розважають анімаційною програмою, цікавими іграми, дискотекою від DJ Міньйона та численними творчими заняттями.

Дивіться ще: «ДЕНЬ КВАРТАЛУ» НА ЛПЗ ІЗ ФОНДОМ ІГОРЯ ПАЛИЦІ. ТРАНСЛЯЦІЯ

Після 14 години більше 1300 місцевих жителів зареєструвалися, аби взяти участь у розіграші призів, та отримали відповідні браслети. Сьогодні будь-хто з учасників може повернутися додому з новеньким велосипедом, смартфоном, смарт-годинником, зарядними пристроями, електрочайниками, термосами, футбольними або баскетбольними м’ячами.
Окрім того, на території святкування встановили спеціальні фотозони, де відвідувачі залюбки роблять пам’ятні знімки.
Поруч розмістили стенди з історією мікрорайону, де йдеться, зокрема, про розбудову ЛПЗ та спорудження місцевих навчальних закладів.
Неподалік діє виставка зброї від волонтерського центру «Серце патріота». Як відзначила Ольга Балицька із волонтерського центру, незважаючи на те, що «День кварталу» – це, швидше, свято для веселощів і розваг з родиною, потрібно пам’ятати, що саме завдяки хлопцям, які зараз воюють на сході нашої країни, таке дійство можливе тут, у Луцьку.

Вона зазначила, що участь у таких заходах підтримує діяльність «Серця патріота», адже багато людей цікавляться їхньою роботою, беруть контакти, аби згодом передати допомогу на схід.
Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський поділився, що захід, на його думку, проходить чудово, попри похмуру погоду та невеличкий дощ.

«Зареєструвалося більше тисячі мешканці. Значить їм це цікаво, це потрібно, тому вони й приходять», – сказав Орест Маховський.

Він розповів, що протягом семи років Фонд співпрацює з мешканцями, підприємцями, різноманітними закладами в традиційних робочих питаннях. «Ми порадилися, зокрема з управлінням Фонду, і вирішили організувати для всіх цих людей відпочинок. Тут багато наших друзів, із якими ми познайомилися під час роботи, це школи, садки, громадські організації, спортивні клуби, представники влади».

Окрім того, заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці відзначив, що в майбутньому, можливо уже й наступного року, подібні святкування продовжаться, зокрема в інших районах міста.
«Я думаю, як мінімум, раз у три місяці потрібно проводити подібні свята в мікрорайонах, адже вони об’єднують мешканців. Дуже приємно, що навіть попри погоду люди прийшли із дітками, цілими сім’ями. Я, наприклад, як мешканець району, теж прийшов разом із синами та дружиною», – сказав, своєю чергою, депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук.
Він розповів, що на власні очі зміг простежити, як змінився в позитивну сторону район. Адже, як підкреслив Євгеній Ткачук, за сім років депутатства не відремонтованими на ЛПЗ залишилися лише кілька дворів, у тому числі й той, де проживає сам обранець громади.

Жителька району Вікторія, яка прибула на свято разом із внуком, зазначила, що їй дуже сподобався захід, адже саме завдяки таким міроприємствам діти мають змогу насичуватися позитивними емоціями.
Святкування тривають, і попереду – відзначення шанованих мешканців району, розіграші призів та виступи хедлайнерів дійства – музичних колективів «Давня казка» і «Пластилін».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мешканець ЛПЗ Показати IP 15 Жовтня 2017 17:53
де можна всі фото подивитись ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus