USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

День Соборності з жалобними стрічками – у Луцьку

22 Січня 2014 18:38
Закривавлені прапори та жалобні стрічки стали атрибутами вшанування річниці проголошення Акту соборності українських земель.

Живий ланцюг планували сформувати на відрізку між Театральним майданом та пам’ятником Тарасові Шевченку у Луцьку 22 січня, проте через трагічні події у столиці захід відбувся у іншому форматі.

Лучан закликали приходити на Театральний майдан з українською атрибутикою – прапорами, синьо-жовтими стрічками тощо.

Перед початком заходу учасники полили червоною фарбою прапори України, що мало символізувати кров, пролиту у Києві. Також до стягів прикріпили чорні стрічки. Пов’язати жалобну стрічку пропонували і кожному, хто прийшов, щоб взяти участь у заході.

«Ми сьогодні повинні були святкувати 95 річниця Акту злуки, але сьогодні наша нинішня влада заплямувала прапор України червоною фарбою. На Майдані у сутичках проти міліції загинули перші люди. Сьогодні навіть найбільш ліберальні з нас зрозуміли, що переговори з нашою владою нічого не дадуть. Сьогодні по всій Україні люди відмовляються святкувати, тому що сьогодні в нас не свято, а день трауру. Ми повинні були будувати ланцюг єдності, щоб показати, що українська нація єдина, натомість сьогодні ми маємо нещасливий день, на наших прапорах чорні стрічки», - звернувся до присутніх один з активістів.

Загиблих у Києві вшанували хвилиною мовчання та спільно виконали державний гімн України.



«Сьогодні бандитська влада Януковича об’єднала нас не зі святкового приводу, тому що в Україні фактично почалася війна. Коли від куль гинуть люди, мабуть, слово «війна» є сенс писати без лапок. Сьогодні мали відбутися урочисті збори і святковий концерт. Вони не відбулися, тому що не до святкових концертів нам, тому що сьогодні день трауру по невинно убієнних жертвах, які не захотіли терпіти знущання над своєю гідністю», - повідомив депутат Волинської облради Олександр Пирожик.

З його слів, за часів Сталіна, людина могла отримати десять років в’язниці за власну думку, за Януковича ж хочуть саджати на п'ятнадцять років. Він повідомив, що наразі сотня лучан блокує виїзд із частини внутрішніх військ. Військові вже третю добу намагаються вирушити у Київ.

Міліціонерів закликали, поки є можливість відстояти честь і гідність українців та власну честь офіцера, ставати на бік народу.

Після закінчення мітингу на Театральному майдані його учасники вирушили до будівлі Управління внутрішніх справ України у Волинській області, щоб почути позицію правоохоронців стосовно останніх подій у столиці.

Нагадаємо, сьогодні хвилиною мовчання у Володимирі-Волинському вшанували пам'ять загиблих у сутичках із силовиками на Грушевського та скасували концерт присвячений Дню Соборності України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джулія Показати IP 22 Січня 2014 21:25
Браво, Луцьк!
Патрiот Показати IP 22 Січня 2014 22:17
Героям слава!!!!!!!!!!!!!
лучанин Показати IP 23 Січня 2014 09:23
Дурням теж.
Рома Показати IP 23 Січня 2014 10:49
О! Тупые!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus