USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

День Незалежності у Луцьку святкуватимуть без феєрверку?

11 Серпня 2009 13:47
 До Дня Незалежності на стінах будинків Луцька не повинно бути жодного шовіністичного напису. Таке прохання до керівництва міста висловив заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук сьогодні, 11 серпня, під час засідання організаційного комітету з питань підготовки та відзначення в області Дня незалежності України, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час засідання оргкомітету його члени узгодили загальні питання щодо проведення святкових заходів. Так, за інформацією начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА Юрія Вербича, 21 серпня у Волинському облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка відбудуться урочисті збори та концерт з нагоди 18-ої річниці Незалежності України. На цю подію прибудуть делегації із міст та районів.
 
На 23 серпня планується урочисте підняття державного прапора України. Наступного дня, крім різних загальноміських святкових заходів, проведуть вручення паспортів громадянам України, яким у цей день виповниться 16 років. Таких у області налічується 24 особи.
 
Однак під час обговорення святкувань підняли питання готовності міста до них. Заступник голови облради Борис Загрева звернув увагу на бур’яни, що ростуть на центральних вулицях міста. Крім того він попрохав переговорити із рекламними фірмами, щоб на День Незалежності у місті не було напівзірваних плакатів на білбордах.
 
Не менш серйозним є питання шовіністичних написів на стінах будівель міста, які, на думку заступника губернатора Святослава Кравчука, принижують гідність громадян України. Мова йшла про фашистську свастику, вислови про Степана Бандеру, або «що людина якогось іншого ґатунку». Щоб створити святковий настрій для відпочиваючих у цей день, Святослав Кравчук попрохав у керівництва міста подбати про ліквідацію цих написів.
 
Окрім того, заступник міського голови Анатолій Пархом’юк зізнався, що у луцькому бюджеті немає грошей на святковий феєрверк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus