USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Депутат просив дві премії та 4-кратне підвищення зарплати для свого помічника, сина Шефіра, – розслідування «Схем»

25 Вересня 2020 17:44
Заступник голови фракції «Слуга народу» Юрій Кісєль просив підвищити зарплату своєму помічникові – сину першого помічника президента Микиті Шефіру – у чотири рази, а також ініціював призначення йому двох премій в перші три місяці роботи – загалом це 40 тисяч гривень. У коментарі журналістам депутат підкреслив, що підбір помічників та розподіл фонду заробітної плати – це його законне право.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», пише Радіо Свобода.

Відповідно до отриманих документів з Верховної Ради, заступник голови фракції «Слуга народу» Юрій Кісєль у вересні 2019 року звернувся до Апарату парламенту з поданням встановити зарплату Микиті Шефіру, який є його помічником за трудовим договором на постійній основі, на рівні 6 тисячі гривень.
Потім Кісєль звернувся з проханням підвищити Шефіру зарплату з 1 листопада 2019-го – до 24 тисяч гривень. Тоді ж депутат попросив також виплатити помічнику премію – у розмірі 20 тисяч гривень. І через місяць – повторив прохання щодо премії на ту ж суму.
«Таким чином, виходить, що син головного помічника президента Володимира Зеленського за перші три місяці роботи міг отримати з держбюджету дві премії та чотирикратне підвищення зарплати», – йдеться у матеріалі.
«Схеми» звернулись за коментарем до заступника голови фракції.

У відповідь Юрій Кісєль зазначив: «Статтею 34 Закону України «Про статус народного депутата України» передбачено, що народний депутат самостійно визначає кількість помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі, за сумісництвом і на громадських засадах у межах загального фонду, який встановлюється йому для оплати праці помічників-консультантів Постановою Верховної Ради України; здійснює їх підбір, розподіляє обов’язки між ними та здійснює особисто розподіл місячного фонду заробітної плати помічників-консультантів».
Про роботу сина першого помічника президента Сергія Шефіра – Микити Шефіра – вперше Радіо Свобода повідомило у вересні 2019 року.

Юрій Кісєль – народний депутат з Кривого Рогу. У липні цього року його родина придбала майно президента: Володимир Зеленський продав дружині Кісєля земельну ділянку та нерухомість в Іванковичах на Київщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ні Показати IP 25 Вересня 2020 19:20
Ніколи Нічого не Зміниться!
так таки так до Ні Показати IP 25 Вересня 2020 19:31
73% обрали 95 квартал! і ніхто не хоче міняти картинку! Усім добре ,декому навіть дуже добре!
Анонім до так таки так Показати IP 26 Вересня 2020 09:49
і 95 квартал свого язика засунув в одне місце. не жартують так як раніше.
Анонім Показати IP 25 Вересня 2020 19:26
Та ні, ніякого кумівства... Такого бл**ства я ще не бачив, але третього майдану багато хто із теперішньої влади не переживе (в усіх смислах цього слова). Дай Боже Україні не "загнутись" від своїх же "слуг"!!!
євген ділдо до Анонім Показати IP 25 Вересня 2020 20:14
Навіщо піндосам робити майдан? Поки влада гне русофобську політику вона вільна робити з народом що хоче.
Анонім до євген ділдо Показати IP 26 Вересня 2020 09:46
Не треба ля-ля. Це проросійстка влада . Проамериканський був Порошенко
тетя Соня до Анонім Показати IP 26 Вересня 2020 14:41
Ой вэй! перестаньте нам сказать!ето таки наша влада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus