USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Безробітні, аферисти, родичі: кого веде у владу партія «Слуга Народу» на Волині

19 Жовтня 2020 18:38
Куми, свати, дружини, аферисти, скандалісти, безробітні. Кого тільки не знайдеш у списках партії «Слуга Народу» на місцевих виборах. У паралельних списках йдуть в ради різних рівнів колеги, родичі. Крім того, у списках – дуже велика кількість людей, які тимчасово не працюють або ж безробітні. Наприклад, з 31 кандидата, які йдуть до Луцької міської ради, 8 тих, хто тимчасово не працює, у списку до обласної ради таких осіб 9 з 56.

Хто ж іде під брендом президентської партії в обласну та Луцьку міську ради?

Місто: люди Бондарука, ексмедведчуківець і дружини «своїх»

Першим номером у списку в міську раду є кандидат на посаду Луцького міського голови, колишній депутат міськради Роман Бондарук. Його подвиги в бізнесовій сфері добре відомі лучанам. Це завдяки його старанням після рейдерського захоплення підприємство «Промбуд 6» стало банкрутом. Це його фірми доклалися до того, що «Західінкомбанк» збанкрутував, бо не виплатили взятий кредит і вкладникам не повернули гроші. Це він захопив у міста приміщення на Перемоги,12 і тепер продає його як комерційне. І таких епізодів ще дуже багато.

Другим номером в єдиному виборчому списку і першим номером на окрузі №3 йде Юлія Сачковська – дружина Ігоря Лісовського, який є членом ради Волинського обласного осередку партії «Слуга народу» (про нього – згодом).

Першим номером на першому окрузі йде Андрій Костенко – колишній «кавеенщик», був довіреною особою нардепа від «Слуги Народу» Валерія Стернійчука на парламенських виборах. Але раніше – у 2013 році – був помічений на заходах організації «Український вибір» Віктора Медведчука в Луцьку.

Першим номером в окрузі №4 до Луцької міської ради йде Юлія Сабатюк – голова Асоціації ОСББ «Лучани». Скандально відома особа. Соратниця Романа Бондарука, разом з яким вони наживаються на лучанах, закуповуючи для своїх ОСББ обладнання та матеріали за завищеними цінами.

Другим номером у окрузі №5 йде директор ПП «Твій вибір» Тарас Хотимчук, а п’ятою у першому окрузі – його бухгалтер Юлія Король. До слова, з власних джерел відомо, що нещодавно Тарас Хотимчук та Роман Бондарук оформили одну ділову угоду: Бондарук продав одне зі своїх підприємств, оскільки потрібні гроші на фінансування виборів.

П’ятим номером у другому окрузі йде дружина голови Рожищенської РДА, депутата Луцької міськради Сергія Шкоди Іванна. Сам Сергій Шкода, до слова, балотується на посаду голови Рожищенської ОТГ від «Слуги Народу».

Третім номером у третьому окрузі йде Дмитро Прохорук, а третім номером у п’ятому окрузі – брат його дружини Андрій Сторожук. Вони обоє, до слова, пов’язані ще й бізнесом – ТОВ «Торговий дім «Волинь Бізнес Ресурс».

Четвертим номером у другому окрузі йде власниця луцького модельного агентства Grace Model House Анна Тріль. А четвертим номером в першому окрузі – хореографка цього ж агентства Інна Мархевка.

Область: кому продали перші номери в округах

Першим кандидатом, який проходить у будь-якому разі до Волинської облради, є Ігор Лісовський. Донецький аферист, який сьогодні є членом ради Волинського обласного осередку партії «Слуга Народу», директор ТОВ«Промислово-інвестиційна компанія «Патріот», яке станом на вересень 2020 року мало майже 16 тисяч гривень податкового боргу. Власник мережі хімчисток «Золушка». У 2010 році Ігор Лісовський приїхав допомагати Василю Столяру піднімати бізнес та налагоджувати нові схеми, однак налагодив так, що Василь Столяр залишився взагалі без бізнесу.

Першим номером в окрузі №1 (Луцьк) іде помічник нардепа Валерія Стернійчука Олександр Сачук.

В окрузі №7 першим номером іде депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Микола Буліга.

Ще три перші номери в списках округів віддали працівникам луцького бізнесмена Олександра Князєва. Це Олег Шмарук (перший номер в окрузі №3), Оксана Лозинська (перший номер в окрузі №5) та Андрій Довгий (перший номер в окрузі №8).

Сам Олександр Князєв називає себе місцевим забудовником: його проєкт – ЖК «Сімейна фортеця». Проте очевидно, що цей бізнес у нього не основний, бо спосіб життя, який він веде, автомобілі, на яких їздить, не відповідають тим доходам, які він міг би отримати від будівництва. У 2020 році Олександр Князєв придбав собі премію «Будівельник року» в рамках премії «Люди року 2020. Волинь».

Цього року подарував будинок у Боратині багатодітній родині «за сприяння Президента», чим, очевидно, і розплатився за прохідні місця в раду. Крім того, джерела в правоохоронних органах розповідають про те, що наприкінці 90-х у нього були тісні зв’язки з криміналітетом міста Ростов-на-Дону (Росія), звідки він сам родом.

Першим номером у окрузі №2 йде перебіжчик з БПП, колишній депутат міської ради Роман Романюк, який нині очолює обласний центр зайнятості.

А в четвертому окрузі під першим номером – Ігор Швець, бізнесмен, відомий в Луцьку ще з часів господарювання Богдана Шиби. Ігор Швець – давній товариш та бізнес-партнер колишнього заступника Шиби Владислава Стемковського. З діяльністю Ігоря Швеця пов’язують низку фірм, які вигравали підряди на прибирання міста, ремонт комунальних закладів. Після перевірок КРУ виявилося, що на велику кількість робіт, які виконували його фірми, вартість була завищена, і судовими рішеннями ці гроші мали бути повернуті в бюджет.

Другим номером в окрузі №2 (Луцьк) йде виконувач обов’язків ректора ЛНТУ, колишній укропівець Петро Савчук.

Третім номером в окрузі №1 йде вже згадана вище Іванна Шкода – дружина голови Рожищенської РДА Сергія Шкоди.

У п’ятому окрузі під четвертим номером – колищній голова Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко, якого звільнили з посади за шахрайство та корупцію.

У третьому окрузі третім номером йде Сергій Веніславський – брат люстрованого прокурора Вадима Веніславського, який рішенням суду поновився на посаді і цього року призначений заступником начальника Департаменту нагляду за органами безпеки, фіскальної і прикордонної служби Офісу Генпрокурора. Третій брат – Федір Веніславський – є представником Президента Володимира Зеленського у Конституційному суді України.

Третій номер в окрузі №2 – директор ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Ігор Свиридов. Нагадаємо, згадане підприємство ОДА створило в рекордно короткий строк, ніде про це не оголошуючи. І практично одразу керівником цього ДП голова ОДА призначив Ігоря Свиридова. Його фірми свого часу підозрювали у тендерній змові. А цього року більшість тендерів на ремонт волинських доріг почала вигравати донецька фірма «Данко».

Крім того, відомо, що Ігор Свиридов час до часу навідується на окуповані території, щоб перевірити свій триповерховий будинок, а пів року тому він відправив доньку народжувати в Донецьк, бо «там безплатні пологи».

Шостим номером в окрузі №5 йде Сергій Юнак – брат кандидата у мери Володимира-Волинського від «Слуги Народу» Миколи Юнака.

До слова, через цього кандидата в мери розгорівся скандал у місцевому осередку партії «Слуга Народу», оскільки члени команди заявили, що партія висунула Юнака в мери за гроші.

Четвертим номером в окрузі №4 є Василь Столяр – перебіжчик з «Батьківщини», депутат облради. Нещодавно Василя Столяра звільнили з посади директора КП «Волиньприродресурс» через його незадовільну роботу.

Четвертим номером в окрузі №1 до обласної ради йде дружина нардепа від «Слуги Народу» Валерія Стернійчука Інна Карманчикова. Шостим номером в другому окрузі – дружина Ігоря Лісовського Юлія Сачковська. П’ятим номером в окрузі №5 є Юлія Сабатюк.

А сьомим номером в окрузі №1 йде Олександр Зінчук – депутат облради, колишній укропівець, який сьогодні активно захищає колишнього керівника ВОДМО Сергія Ляшенка, звільненого за шахрайство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Підгайці Показати IP 19 Жовтня 2020 20:27
Да, Князєв сепар і спілкується по расейські
Михаил до Підгайці Показати IP 19 Жовтня 2020 23:38
А те що забезпечує робочі місця українцям, сплачує податки в Україні, займається доброчинністю, і, що характерно, не задля піару і не на словах. Його діти навчаються в українській школі, спілкуються рідною солов’їною, відвідують українську церкву. Все перелічене – це по-Вашому сепарство? Шановні Підгайці, тепер питання до Вас, Ви якою мовою спілкуєтесь з близькими та друзями? Якщо відповідь по-українськи, то чому Ви судите людину, яка іноді спілкується мовою, яку привили з дитячих років батьки? Чи можливо ви дивитесь фільми лише з українським перекладом, не витанцьовуєте під російські пісні українських виконавців? І до всього додам, Князєв спілкується не «по-расейськи», а по нашому, але з акцентом. Не судіть, і не будете судимі.
123 Показати IP 19 Жовтня 2020 21:43
Одним словом справжні слуги-)
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2020 22:37
Кум за кума, батько за дитя. Ми нація єдина, безмежно сильна і гнучка. Ми сунемо в кишеню гривню, Даємо хабаря тобі... А потім ниємо щосили, Бо ж «хтось голосував, не ми». Візьми себе у руки! Змінись спочатку ТИ! Не сунь в кишеню гривню, А по закону поживи!
Я Показати IP 19 Жовтня 2020 22:55
П"ю антибіотики... кругова порука - ото піар для Слуги
ABC Показати IP 19 Жовтня 2020 23:39
Ні єдиного голосу за Слуг Народу! Всі ці "безробітні" нехай їдуть на роботу в Польщу, де їх навчать працювати по справжньому. А у владі потрібні чесні люди і з головою, а не це зелене сміття.
Не Кандидат до ABC Показати IP 20 Жовтня 2020 14:56
Шо мухоморів обїлося, паскуда?
Клим Показати IP 20 Жовтня 2020 05:43
Одним слово, купа непотребу, сміття.А виходець з хотимчуків ще тільки в ср*ці не був. Хотимчуки - блазні, служаки, в ж*пу лізуть без мила і там сидять. Там їм комфортно і затишно.
123 Показати IP 20 Жовтня 2020 10:07
Костенко - де платять, туди і йде. Безробітний активіст, нам таких не потрібно.
Всім Показати IP 20 Жовтня 2020 10:11
Рано чи пізно народ прозріває. Шкода, що це не сталось ще напередодні президентських виборів
адвокат Показати IP 20 Жовтня 2020 13:28
То ви за Зеленського,то проти...
Так вибирати немає к Показати IP 20 Жовтня 2020 18:38
Всі,хто йдуть продажні
Yes Показати IP 20 Жовтня 2020 19:41
Так Зе ж перед виборами обіцяв, що кумів/братів/сватів при владі не буде, будуть тільки професіонали. Як так сталося, панове зелені?
Остап Вакарчук Показати IP 21 Жовтня 2020 16:54
Знаєте дорогі читачики, що я вам скажу. Ось ви у більшості все видивляєтесь через призму подій на сході: кацап, східняк, ворог, сепаратист. Занадто вже ви політизуєте наше сьогодення, то вам людина не подобається, яка приїхала з Росії, Білорусії, Молдавії, Вірменії чи Ізраїля. Цей чоловік бажає розмовляти з нами на рідній нам українській мові, але у нього ще поки не виходить досконало говорити, так як нам хочеться. А що краще бути чистокровним українцем, і наприклад кожного свята одягати вишиванку, з сім'єю виходити в люди, робити особливий натяк та вигляд, що ти дуже шануєш героїв майданів (2004 і 2014 років) та героїв АТО/ОСС і при тому всьому, що я попередньо написав бути чи головним лікарем, чи головним поліціянтом, чиновником в Уряді або міським мером, депутатом усіх рівнів, одним словом бути при владі, правдами не правдами нарахувати собі щомісячну зарплату 100-500 тисяч грн., повторюсь ще раз, але бути ЧИСТОКРОВНИМ УКРАЇНЦЕМ, і якійсь там українці чи українцеві: столяру, сантехніку, техпрацівниці, вчительці, лікарю - придумати мінімальну зарплату щомісячну 5000 грн. ще за мінусом податків і на руки простий українець отримує прозоро 4100 грн. То я запитую вас всіх, для чого мені такого співвітчизника-українця, який перебуваючи при владі не дбає про мене, про рядового українця. Як на мене особисто то нехай вже від буде: росіянином, татарином, турком чи американцем разом з французом або нігером, але якщо цей нігер крім себе думає ще про мене, думає про нас з вами, і вцілому про Україну, то нехай він розмовляє тою мовою, якою йому краще говорити. Аби від дій такого чиновника наш український народ тільки з кожним роком - процвітав би.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus