USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутат райради з братом вдруге їдуть воювати в АТО

14 Липня 2016 19:00
Олексій Тимчишин і його молодший брат Вадим із Шклиня були мобілізовані на службу в Збройні Сили України в 2014 році. Потрапили тоді в різні частини. Обидва брали безпосередню участь у боях із російсько-терористичними банд формуваннями на територіях Донецької і Луганської областей. Воювали брати мужньо, не раз відзначалися хоробрістю.

Зі слів військового комісара Горохівського райвійськкомату майора Михайла Коса, командири характеризували Тимчишиних як дисциплінованих, надійних і безстрашних солдатів, справжніх патріотів України.

Із зони АТО, відслуживши трохи більше року, вони повернулися додому торік. Не тільки мама Валентина Вікторівна Тимчишина, рідні, але й все село зустрічало їх із великою радістю. Активного в громадському житті Олексія Тимчишина було обрано депутатом Горохівської районної ради. Ініціативним, діловим і принциповим зарекомендував він себе на сесіях, у роботі постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, спорту, духовного відродження та роботи з молоддю.

Цю комісію було обрано не випадково. Учаснику АТО Олексію Тимчишину, який любить Україну, як рідну матір, не байдуже, якими людьми виростуть нинішні учні й студенти-цвіт і майбутнє нації.

Він із дружиною Вірою виховує двох діток. Син Віталій – студент коледжу – філії Луцького національного технічного університету, донька Софія – ще школярка.

Рідні братів Тимчишиних не хотіли, щоб Олексій і Вадиму друге йшли в армію, в зону АТО. На цей раз – на контрактній основі. Але тепер уже змирилися з їх вибором – захищати Україну, свій рідний край від проросійських загарбників.

-Ми самі з братом прийняли таке рішення. І його не змінив би навіть міністр оборони. Хто ж, як не ми, вже досвідчені воїни, найкращі армійські інструктори для новобранців недалеко від передової ?! – сказав нам Олексій Тимчишин, коли ми зателефонували йому в зону АТО.

Разом із тим він вважає, що, крім особистої громадської позиції істинного українця, важливий фактор – і теперішнє грошове забезпечення контрактників від 7000 гривень. Фінанси дуже потрібні його сім’ї в найпершу чергу для того, щоб навчати дітей.

-Ми раді з Вадимом, що тепер менше тривоги за нас у нашої мами, бо тепер ми служимо пліч-о-пліч,водіями регулювальниками в дорожньо-комендантському батальйоні, що в будь-який момент можемо прийти на допомогу один одному, - мовив Олексій Тимчишин, передаючи через газету «Горохівський вісник» вітання своїм рідним, односельчанам, депутатам районної ради.



Чимало хороших слів на адресу Олексія й Вадима Тимчишиних, багатьох інших контрактників сказав від старший офіцер відділення комплектування Горохівського райвійськкомату капітан Андрій Озірський:

-Брати подають зразковий приклад у тому, як треба виконувати армійські обов’язки, захищати Україну у важкий для неї час. До речі, всі контрактники з Горохівського району успішно витримали іспит на відповідність нинішнім суворим вимогам. Жодному з них не відмовлено в контрактній службі й не повернуто додому. І ми, офіцери райвійськкомату, своєю чергою пишаємося тими, хто зробив відповідальний патріотичний вибір – стати військовослужбовцем контрактної армії – армії сучасної і непереможної.

Олег ДІДИК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus