USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутат-«тушка» запропонував Луценку свій мандат

8 Квітня 2013 17:07
Депутат Верховної Ради позафракційний Олег Канівець готовий скласти свій депутатський мандат для надання можливості екс-голові МВС Юрію Луценку бути обраним депутатом замість нього в окрузі №126 у Львівській області.

Про це повідомляє «ТВі» із посиланням на glavred.info.

Депутат зазначив, що він уже озвучив відповідну пропозицію соратникові Луценка, депутату Ради VI скликання Тарасові Стецьківу.

«Якщо в пана Юрія (Луценка, - «ВН») є бажання йти до ВР, я готовий поступитися своїм округом заради цього», – сказав він.

Канівець зазначив, що авторитет екс-міністра допоможе опозиційним силам сформувати стратегію і тактику дій зі скинення влади, а також підкреслив затребуваність його знань та досвіду.

Також він вважає, що звільнення Луценка вплине значною мірою на посилення позапарламентської опозиції за умови готовності лідерів фракцій ВО «Батьківщина» Арсенія Яценюка, ВО «Свобода» Олега Тягнибока й партії УДАР Віталія Кличка розділити лідерство в опозиції, розширивши її на непарламентську діяльність.

Щоправда, сам Луценко наразі не зможе скористатися щедрою пропозицією Канівця. Відповідно до закону «Про вибори народних депутатів», «громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку», не може бути висунутий та обраний народним депутатом.

Варто зазначити, що Олег Канівець є одним із чотирьох депутатів, котрі вийшли з фракції «Батьківщина» 5 квітня. Канівець запевнив, що і надалі залишається опозиційним депутатом.

Нагадаємо, учора, 7 квітня, президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Юрія Луценка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus