USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

НАБУ викрило на хабарі у $100 тисяч брата глави Окружного адмінсуду Вовка

6 Квітня 2021 15:56
НАБУ і САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тисяч доларів та через голову Окружного адміністративного суду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб’єкта господарювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро у Фейсбуці.

«НАБУ та САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. дол. США та через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб’єкта господарювання. Детективи НАБУ здійснюють обшуки у приміщенні суду та за місцем проживання адвокатів», – йдеться в повідомленні.

Також у НАБУ заявили, що один із цих адвокатів «є близьким родичем голови ОАСК».

«Наразі це вся інформація, яку ми можемо розголосити з огляду на таємницю слідства», – додали в НАБУ.

В Офісі генпрокурора уточнили, що одного з цих адвокатів затримано у порядку ст. 208 КПК (щодо затримання уповноваженою службовою особою). Вирішується питання про затримання іншого адвоката, повідомлення обом про підозру та обрання запобіжних заходів.

Як повідомив у Телеграмі член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко, на хабарі затримали рідного брата глави Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

«НАБУ затримало рідного брата глави Окружного суду Києва Павла Вовка при отриманні 100 тисяч доларів. За попередньою версією, гроші призначалися самому Павлу Вовку. У приміщенні Окружного суду Києва НАБУ проводить слідчі дії», – написав він.

Раніше у вівторок, 6 квітня, голова ОАСК Павло Вовк заявив, що НАБУ знову проводить обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

Торік у липні детективи НАБУ також проводили обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду Києва і Державної судової адміністрації.

За даними НАБУ, були оголошені підозри голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику та ще п’яти суддям цього суду, а також на той момент голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, ці особи діяли в рамках злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.

НАБУ оголосило в розшук п’ять суддів ОАСК, в числі яких голова ОАСК Павло Вовк, і два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

15 серпня 2020 року генпрокурор Ірина Венедиктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег, однак 1 вересня ВСП повернув його без розгляду.

Своєю чергою НАБУ неодноразово викликало Вовка і суддів для участі в процесуальних діях. Також Вовку вручали повістку про виклик до Вищого антикорупційний суду, але той не з’являвся.

Читати також: «Я не знаю, хто ви»: з’явилося відео, як суддя Вовк втікає від детектива та викидає повістку

15 січня ВАКС задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро та САП і продовжив розслідування справи про так звані плівки ОАСК на два місяці – до 17 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus