USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутат знову погрожує судом прокурору Волині

21 Листопада 2008 11:01
Прокурор Волині Андрій Гіль змушує Волинську правозахисну групу подати на нього до суду, бо начебто не виконує вимог закону. Це 21 листопада в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» ствердив заступник голови Волинської правозахисної групи Микола Нікітюк.
Волинський прокурор Андрій Гіль, за словами Миколи Нікітюка, начебто «не хоче зробити подання до суду про перегляд справи лучанки Ганни Воробей у зв’язку із нововиявленими обставинами, які були з’ясовані судом при розгляді справи Зеленяка та Репецького, чому суд і повернув її на дорозслідування у прокуратуру».
«Ці обставини не дають підстав судити їх. Бо треба все-таки розслідувати, була Ганна Воробей під час нападу в квартирі чи в сусідки, продавала вона телефон на ринку чи була в той день у Горохові, що стверджують  свідки», – переконаний заступник голови Волинської правозахисної групи.
Пан Нікітюк наголошує: він особисто, представник і Ганни Воробей, і ВПГ були у прокурора Волині й просили зробити це подання, але Андрій Гіль усім відмовив. Волинська правозахисна група, за словами заступника голови організації, чекає на рішення Генпрокурати по цьому питанню і, водночас, звернулася із відповідною заявою до суду.
«Ми подали 20 листопада до Луцького міськрайонного суду заяву, що прокурор Волині не виконує Закону України «Про прокуратуру» та своїх обов’язків і поставив свої інтереси й інтереси своїх прокурорів, які розслідували цю справу, вище, ніж інтереси молодої лучанки», – ствердив насамкінець Микола Нікітюк.
Нагадаємо, що в травні під час прес-конференції депутат Луцької міськради Микола Нікітюк вже погрожував судовим позовом прокурору області Андрію Гілю.
Довідково:
Правозахисники звинувачують волинських правоохоронців, що ті сфабрикували справу проти мешканки Луцька Анни Воробей аби заволодіти квартирою на вулиці Грушевського, де вона зареєстрована. Про це йшлося 23 листопада 2007 року під час прес-конференції у Волинському медіа-домі.
За словами депутата Луцької міської ради Миколи Нікітюка, який взяв справу під особистий контроль, у заяві дівчини йдеться, що до неї застосовували тортури. Більше того, Анну Воробей правоохоронці переконали відмовитися від послуг адвоката в суді.
Тобто 18-річна дівчина без середньої освіти, котра ще й потребувала психіатричного нагляду, під час процесу забезпечувала «змагальність сторін» із прокурором на рівних. «Зараз є факти, які дозволяють говорити, що справа могла бути сфабрикована», - зазначив пан Нікітюк.
Представник міжнародної правозахисної організації Михайло Головатий запевнив, що у дівчини є алібі на час скоєння пограбування, що підтверджується показами свідків і офіційною розшифровкою телефонних розмов. А причину ймовірного фабрикування справи правозахисники вбачають у бажанні захопити квартиру на вулиці Грушевського в Луцьку, де зареєстрована Анна Воробей. Тим більше, що один із правоохоронців, котрий займався цією справою, зараз сам перебуває за гратами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus