USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Депутатам на час війни дозволили приймати цінні подарунки, щоб підтримати ЗСУ

8 Липня 2022 22:26
Верховна Рада ухвалила закон, яким пропонується скасувати на час воєнного стану обмеження на розмір подарунків для чиновників і депутатів за умови, якщо їх буде використано на потреби Збройних сил України або гуманітарну допомогу постраждалим від агресії Росії.

За відповідний закон № 7280 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану» проголосували у другому читанні та в цілому 240 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

Згідно з документом, перехідні положення закону «Про запобігання корупції» доповнюються новим пунктом про те, що обмеження за вартістю подарунків, встановлені частиною другою статті 23 для чиновників і депутатів, не поширюються у разі отримання коштів, які в повному обсязі переказано на спецрахунки, відкриті Національним банком України для підтримки Збройних сил України, та/або якщо вони використані на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від дій російської федерації.

Згідно зі статтею 23 закону «Про запобігання корупції», депутати та чиновники можуть отримувати подарунки, вартість яких не перевищує одного прожиткового мінімуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
007 Показати IP 8 Липня 2022 22:36
Цікаво як цінні подарунки можуть підтримати ЗСУ ?
прокуро Показати IP 8 Липня 2022 22:56
а до скількох кілограм і літрів не ясно?
Вася Показати IP 8 Липня 2022 23:15
Легалізація корупції....Якшо зловлять то віддам))) Ох..ть
Нема на то ради ! Показати IP 9 Липня 2022 09:48
Тобто, брати можна було завжди, просто, якшо не ділився - то кримінал, а якшо поділився - то можна і далі брати ! В голові українця не вкладається, шо взятка то кримінал ! То про яку боротьбу з корупцією ви говорите ? Вже на генному рівні ущербна нація !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus