USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьким дітлахам вручили подарунки від «пожежника у душі»

17 Грудня 2014 22:00
Дітей, батьки яких воюють в зоні АТО, а також дітей вимушених переселенців, у ігровій формі знайомили з правилами пожежної безпеки. Також їм вручили безліч подарунків до Дня Святого Миколая.

Благодійну акцію організували із допомогою Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області, громадської організації «Самопоміч», Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» та благодійного фонду «Ефективне суспільство».

Так, у рамках заходу презентували інформаційно-навчальну програма, де діти матили змогу ознайомитись в ігровій формі з правилами пожежної безпеки, умовно гасити полум’я за допомогою пожежного приладдя. І малят, і дорослих не залишили байдужими виставкові павільйони з діорамами будинку до і після пожежі. З сумом в очах найменшенькі спостерігали як через необережність діток, які хотіли «по-дорослому» нагодувати плюшевого ведмедика, розпалили вогнище посеред кімнати, і трикімнатна квартира перетворилась у попелище.
«Пам’ятайте, дітки, що трикімнатна квартира повністю вигорає за 15 хвилин, а однокімнатна – за 5-6 хвилин», - розповідала завідувач виставки Євгенія Пуць.
Дітлахи з широко розплющеними очима слухали про неймовірні розповіді з життя рятувальників, могли доторкнутися до пожежно-рятувального обладнання усіх часів, послухати пожежну сирену, а також на прикладі макету спостерігати за ліквідацією пожежі на нафтобазі.
«Дід Мороз – це наш колега, бо в нього теж червоний кожух, а, отже, у душі він – справжній пожежник», - жартома звернувся до маленьких гостей голова Волинської обласної організації Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній, який завітав на свято, аби привітати тих, чиї батьки, не шкодуючи власного життя, захищають країну та своїх дітей.
Також поспілкуватись з юними гостями прийшов начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук. Він побажав, аби Святи Миколай приніс кожному із присутніх злагоду та благополуччя на мирній українській землі, а також подарунки та лише радісні звістки.
«Нехай надзвичайні ситуації оминають вас і ваших близьких. А наша служба і надалі стоятиме на сторожі безпеки усіх без винятку громадян, а особливо таких діток, як ви», - зауважив він та презентував присутнім дитячі навчальні книжки «Абетка безпеки», видані в рамках проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку».

Окрім цього, директор Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь поцікавився у дітей, чи знають вони, хто такий Святий Миколай та спільно із волонтерами також вручив їм подарунки: «Чи знаєте ви, хто такий Миколай? Він народився аж у 270 році, але всі досі пам’ятають його любов та добрі справи. А допомагав він таким незвичним способом, що ніхто не знав, що це він. Напевно, ми всі – також помічники Святого Миколая. Бо і в теперішній складний час ми хочемо добра та миру», - звернувся він до присутніх.
Опісля учасники волинської команди ДЮП - лауреати Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників – команда «Професіонали» Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького, потішили гостей виступом у формі КВК, під час якого, танцюючи та співаючи, розповіли про правила пожежної безпеки.
Юні рятувальники презентували дітлахам м’які іграшки та смаколики.
«Ми повинні не просто роздавати подарунки й стрибати біля ялинки, а й, розважаючись, дати дітям корисні знання. Зокрема, й про те, що можна робити, а чого робити не слід. Тобто, під час організації таких заходів, важливо вдало поєднати цікаве й корисне – засвоєння правил з пожежної безпеки у ігровій формі та спілкування з святим отцем. Ну й, звичайно, багато подарунків», - резюмувала співорганізатор акції, волонтер Юлія Вусенко.
Юні рятувальники вручають подарунки дітям переселенців та учасників АТО
Пожежно-рятувальне обладнання для високих температур
Діти й дорослі з цікавістю слухають екскурсію
Серед гостей, схоже, знайшовся, юний скептик
Пожежники показали, як утворюється піна для гасіння нафтопродуктів
Навчальні книжки «Абетка безпеки»
Імітація пожежі на нафтобазі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
капец Показати IP 17 Грудня 2014 22:42
А ЩО грушовінчука ЦЕ ЛЮСТРУВАЛИ ..ТОГО БАРИГУ......
123 Показати IP 18 Грудня 2014 08:18
Грушу давно треба було б люструвати
Лучанин до 123 Показати IP 18 Грудня 2014 14:13
за 14 років роботи в області трохи нажив нерухомості і не тільки, пора на відпочинок через судові та правоохоронні структури.
124 до Лучанин Показати IP 18 Грудня 2014 14:16
Данильчуки забули зайти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus