USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатам дозволили займатися недепутатською роботою

12 Жовтня 2010 13:31
Конституційний суд України своїм рішенням дозволив народним депутатам і суддям займатися викладацькою і деякими іншими формами некомерційної діяльності у робочий час.
Суд визнав неконституційними норми закону «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», в яких заборонялося суддям і нардепам займатися згаданої діяльністю у робочий час, інформує «ТСН».
Крім того, КСУ визнав неконституційною норму законів, у яких йшлося про обов'язкову перевірку близьких родичів осіб, які є претендентами на роботу в органах місцевого самоврядування та державної влади (держслужбовці).
Закони «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» були прийняті 11 червня 2009, однак їх вступ у силу Верховна Рада відстрочила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 12 Жовтня 2010 14:11
Звичайно, що суд прийняв таке рішення. Тому, що для них все мало і мало грошей-ще викладачами вони працють і на лекції ходять. А от простому начальнику відділу будь-якого приватного підприємства з набуттям чинності цього закону не можна буде займатись підприємницькою діяльністю... Бачили очі що купували-їжте, хоч повилазьте...
Самотній кораблик Показати IP 12 Жовтня 2010 16:52
З яких це пір в нас викладацька діяльність стала некомерційною??????????))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus