USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутатку Волиньради допитуватимуть у СБУ

24 Січня 2019 18:05
Депутатка Волинської обласної ради від фракції «Батьківщина» Галина Йовик отримала повідомлення про виклик до Управління Служба безпеки України у Волинській області у вівторок, 22 січня.

Як розповіла обранка громади, їй зателефонували й попросили приїхати до приміщення управління у зв’язку з відкритим кримінальним провадженням.

«Запитань мені жодних не ставили, відповідей ніяких не було. Коли я сьогодні (24 січня, – ВН) прибула до СБУ, мені показали документи. Сказали, в якому провадженні я виступаю свідком. Це стосується питань роботи освітянської комісії, членом якої я є. Я не відповідала на їхні запитання, тому що була без адвоката й не була готова давати відповіді. Я не можу пам’ятати точні дати, коли відбувалися засідання комісії. Виклик стосувався засідань комісії 2018 року», – зазначила Галина Йовик.

Та додала, що звинувачень їй жодних не оголошували. Натомість вона отримала повістку про виклик до Управління СБУ області на понеділок, 28 січня.Окрім того, Галина Йовик зауважила, що у випадку скликання комісій чи сесій обласної ради всіх депутатів повідомляють однаково про точний час і місце засідань.

«До речі, ми завчасу знаємо, які розглядатимуться питання, маємо змогу ознайомитися з проектами рішень. Тут не йдеться про якусь кримінальну відповідальність у цьому плані», – сказала обранка громади.

Вона зазначила, що до компетенцій постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму входить, зокрема, призначення керівників комунальних закладів області.

«Ми приймаємо програми, рішення, наприклад, про присвоєння премії і т. д. Ми не є розпорядниками величезних сум, а лише даємо рекомендації бюджетній комісії. Тоді питання виносяться на сесію», – сказала Галина Йовик.

Щодо оскарження головою Волинської облдержадміністрації Олександром Савченком прийнятого на останній сесії облради рішення «Про обласний бюджет на 2019 рік», то депутатка звернула увагу на те, що нинішня ситуація блокує будь-яку роботу обласної ради.

«Ми маємо досить багато програм, які повинні були б уже запрацювати. Щоб вони запрацювали, необхідні кошти, а коштів (через рішення голови ОДА, – ВН) поки немає», – акцентувала Галина Йовик.

Нагадаємо, після невдалого «Томос-туру» у Волинську область, після розуміння, як насправді ставляться волиняни до провальної політики і пустопорожніх обіцянок Президента, після жорсткої позиції Облради по відстоюванню бюджету області для жителів області, а не для розкрадання варягами в генеральських погонах з Києва, Порошенко дав команду силовикам залякати Волинську обласну раду і волинян, провести обшуки та відкрити кримінальні впровадження по комунальних підприємствах». Таку заяву зробив керуючий справами виконавчого апарату Волинської обласної ради Дмитро Дубняк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus