USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Горохівської районної ради звернуться до духовенства УПЦ МП

24 Липня 2015 12:34
Депутати Горохівської районної ради проголосували за документ, що закликає прихожан Української православної церкви Московського патріархату вимагати від духовенства церкви негайного виходу з підпорядкування РПЦ, яка є частиною Російської (Русской) Православної Церкви.

Таким чином депутати району підтримали звернення луцьких колег стосовно виходу Української православної церкви із підпорядкування РПЦ та з ініціативою створення єдиної помісної православної церкви в Україні, яка не буде інструментом агресії.

Звернення підтримали під час на 39-ій сесії Горохівської районної ради, - повідомляє «Горохів – моє місто».

Зміст звернення наступний:

«Шановні брати і сестри християни. Події останніх тижнів свідчать, що Російська Федерація не має намірів обмежитися окупацією Криму і захопленням частини Донецької та Луганської областей, а продовжує концентрувати регулярні війська та озброювати бандитські терористичні групи для подальшої агресії та окупації української землі. Усі ці дії вчиняються всупереч вимогам міжнародного права та ігноруючи позицію світового цивілізованого співтовариства.

Верховна Рада України 27 січня 2015 року визнала Російську Федерацію державою–агресором. Така рішуча позиція найвищого законодавчого органу нашої держави покладає на всіх громадян України обов’язок припинити будь–які зв’язки з інституціями Росії, адже вони можуть бути використані проти суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Особливу роль у неоголошеній війні Росії проти України відіграє Російська (Русская) Православна Церква, ієрархи якої називають окупацію України не інакше, як «священна війна» або «хрестовий похід православ’я» і благословляють терористів та найманців на вбивства і знищення всього українського. При цьому РПЦ використовує свій необмежений вплив на Українську Православну Церкву (Московського Патріархата), яка відповідно до статутних документів, входить до її складу і є канонічним підрозділом Московського Патріархату.

Саме тому керівництво Київської митрополії, єпископат УПЦ МП, значна частина священників не засудили російської окупації Криму і агресії на Донбасі. Більше того – Синод УПЦ МП у червні та грудні 2014 року ухвалив зміни до статутів двох кримських єпархій, які визнають Крим суб’єктом Російської Федерації.

Війну на Донбасі названо «громадянським конфліктом», панахиди за загиблими українськими воїнами і служби за здоров’я живих захисників України, за перемогу і визволення нашої землі від окупантів відбуваються не в усіх храмах Московського Патріархату.

Натомість – часті випадки підбурення до зриву мобілізації, потурання сепаратизму під виглядом любові до братнього народу. Така поведінка в умовах розширення російської агресії на всю територію України у вигляді диверсій і провокацій – найкраща підтримка агресора.

Ми переконані, що абсолютна більшість вірян і священнослужителів УПЦ МП – щирі патріоти України, які вболівають за її волю і щасливу долю. Тому звертаємось до Вас, дорогі земляки: вимагайте від керуючих органів Української Православної Церкви негайного виходу зі складу Російської (Русской) Православної Церкви і створення помісної церкви, яка не буде інструментом російської агресії. Якщо ж така перспектива бачиться Вам нереальною, маєте інший шлях – особисто долучитися до возз’єднання в Українську Помісну Православну Церкву.

Лише спільна молитва українців, об’єднаних у єдиній Помісній Церкві, буде почута Богом, і Всемогутній Господь благословить українцям перемогу у війні, звільнення всіх українських земель від окупантів та пошле мир і благополуччя українському народові і державі».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКБИ В УКРАЇНІ БУЛА ОДНА ЦЕРКВА: РЕЙТИНГИ КОНФЕСІЙ

Нагадаємо, соцопитування свідчить про значне збільшення кількості віруючих, які вважаються себе вірянами Київського патріархату. Наразі більшість населення України відносить себе переважно до православної церкви Київського патріархату – 44%.

А от за кількістю парафій Українська православна церква Московського патріархату упевнено посідає перше місце - 42,5% парафій. На другому місці - УПЦ КП (15,4% парафій).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus