USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Депутати Луцькради не погодилися на «тортури голосуванням»

27 Серпня 2014 16:54
Зміни до регламенту з приводу голосування за земельні питання в Луцькій міській раді не пройшли.

Нагадаємо, у міськраді пропонували впорядкувати вирішення земельних питань. Згідно з запропонованим проектом, депутати мали б приймати будь-яке рішення: або позитивне, або мотивовану відмову. Йдеться про те, що в разі непідтримання будь-якого проекту рішення із земельних питань, на розгляд депутатів вноситиметься проект про мотивовану відмову. Себто, якщо рішення не набере достатньої кількості голосів, депутати голосуватимуть за те, аби відмовити. Йдеться, зокрема, про рішення щодо затвердження проекту або ж надання земельної ділянки.

Якщо й мотивована відмова не набере необхідної кількості голосів, то на розгляд сесії внесуть проект, який набрав під час попередніх голосувань, найбільшу кількість голосів.

«Рішення міської ради з питань регулювання земельних відносин, щодо яких згідно з главою 19 Земельного кодексу України встановлено граничний термін розгляду, обов’язково приймаються впродовж пленарних засідань тієї сесії, на розгляд якої вони внесені. Якщо після основного і додаткових голосувань такий проект не набирає достатньої кількості необхідних голосів, то депутатами, які мають застереження, вноситься проект рішення про мотивовану відмову. У випадку, коли проект рішення про мотивовану відмову не вноситься жодним з депутатів, або не набирає достатньої кількості голосів після основного і додаткових голосувань, головуючий ставить на остаточне голосування проект, який набрав найбільшу кількість голосів доти, доки не буде прийняте рішення ради», - написано у проекті рішення.

Однак, цю пропозицію депутати не підтримали. Зокрема, подібні зміни депутат Артур Василевський «тортурами голосуванням». Згодом проект рішення вирішили винести на повторне голосування, бо, мовляв, чимало лучан не можуть оформити документи на землю через незлагодженість роботи депутатів. Однак і повторно рішення не прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus