USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Депутати Луцькради виділили 7,2 млн, аби школа №27 запрацювала 1 вересня

13 Серпня 2018 12:32
Після запеклої дискусії депутати все ж ухвалили рішення щодо надання обласному бюджету субвенції у сумі 7,2 мільйона гривень для завершення робіт у школі №27.

Про це йшлося під час пленарного засідання позачергової 45-ї сесії Луцької міськради 13 серпня.

На пропозицію депутата Миколи Собуцького про виділення коштів для школи з суми, запланованої на ремонт вулиці Дубнівської чи закупівлю тролейбусів, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що розподіл можна зробити, але на дорогу чи тролейбуси облрада потім не дасть коштів, на відміну від реабілітаційного центру. Вона нагадала, що є гарантії на рівні голови облради та голови ОДА щодо того, що кошти для центру будуть виділені.

Нагадаємо, обговорення питання викликало запеклу дискусію: Луцька міська рада, Волиньрада та облдержадміністрація запевнили, що кошти на реабілітаційний центр повернуть, проте присутні учасники АТО не погоджувались на компроміс.

Радник міського голови Ігор Поліщук пояснив, що кошти не допоможуть центру зараз, тому що лежатимуть до листопада, поки триватиме експертиза проекту. Він нагадав, що голова облради Ігор Палиця гарантував, що кошти для центру будуть. Окрім того, аналогічні гарантії надає міська рада.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що 5 мільйонів повернуть через два місяці. Сума, яка потрібна для того, щоб школа почала працювати – 7,2 мільйона гривень. На тому, що школа повинна запрацювати з 1 вересня, наполягає і голова ОДА Олександр Савченко. Він запевнив, що якщо будуть виділені 7,2 мільйона, школа запрацює з 1 вересня. Для реабілітаційного центру кошти надасть облрада спільно з ОДА під час сесії у вересні.

Зрештою, після численних дискусій з представниками громадських середовищ депутати проголосували за те, щоб дофінансувати школу №27, аби вже першого вересня цього року діти могли розпочати там навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 13 Серпня 2018 13:27
Які функції повинен виконувати реабілітаційний центр , з чого буде складатися, скільки коштуватиме ?
Олег Показати IP 13 Серпня 2018 19:54
Реабілітаційний центр не мае бачення що робити.США 30 років не міг подолати вьетнамський сіндром.
Отакої... Показати IP 13 Серпня 2018 23:04
А лікуватися та проходити реабілітацію на Кічкарівці в госпіталі Ветеранів війни де лікуються ВСІ ВЕТЕРАНИ ВІЙНИ- їм неможно,чи вони особенні ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus