USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Депутати» невизнаного Придністров’я попросили у Росії «захисту від тиску Молдови»

28 Лютого 2024 17:00
З’їзд так званих депутатів невизнаного Придністров’я ухвалив звернення до Росії з проханням «захисту від тиску Молдови», звернувшись також до низки міжнародних організацій.

Про це повідомляє Newsmaker, пише Європейська правда.

Звернення адресували Раді Федерації і Держдумі РФ, попросивши їх про «заходи для захисту Придністров’я в умовах посиленого тиску Молдови».

У заяві придністровські «депутати» стверджують, що Кишинів почав проти Придністров’я «економічну війну», маючи на увазі скасування митних пільг, та умисно блокує перемовини з Тирасполем.

Також вони звернулися до ОБСЄ, СНД, Європарламенту, Міжнародного комітету Червоного Хреста та генсека ООН з проханням «вплинути на владу Молдови для повернення до адекватного діалогу».

Читати ще: Україні не загрожує вторгнення з Придністров'я, – ISW

З’їзд придністровських «депутатів» усіх рівнів у Тирасполі є сьомим таким заходом. Попередній проходив ще у 2006 році.

Перед з’їздом лунали побоювання, що «депутати» можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві і Тирасполі такі припущення заперечували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus