USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати від УКРОПу очолили рейтинг найактивніших законотворців у ВР

5 Квітня 2018 07:40
Народні депутати від «Українського об’єднання патріотів» у березні очолили рейтинг найактивніших позафракційних парламентарів. Про це свідчать результати дослідження аналітичного порталу «Слово і діло», інформують на сайті політичної сили.

Так, у березні укропівці зареєстрували у Верховній Раді найбільше законодавчих ініціатив з-поміж депутатів, що не входять до складу жодної фракції. Водночас нардеп Валентин Дідич випередив усіх своїх колег у парламенті, включно з фракційними.

«Серед позафракційних парламентарів більше за всіх законотворчою діяльністю займалися Валентин Дідич (10 законопроектів), Тарас Батенко та Віктор Шевченко (по 8)», – ідеться в аналітиці порталу.

Зокрема, укропівці запропонували дозволити ввозити в Україну імпортні автомобілі у вигляді гуманітарної допомоги від закордонних донорів. Відповідна ініціатива передбачена законопроектом № 8130 «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства про гуманітарну допомогу у відповідність до сучасних умов та нових соціальних викликів».

Крім того, нардепи винесли на розгляд парламенту законопроект № 8208 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів». Документ має запровадити єдиний збір у розмірі 500 євро при імпорті нових, а також уживаних автівок, яким виповнилося не більше десяти років.

«Цей законопроект нарешті має встановити соціальну справедливість на ринку автомобільного транспорту. Держава повинна дбати не про багатіїв, а про всіх людей», – заявив співавтор законопроекту нардеп Олександр Шевченко.

Також депутати від УКРОПу пропонують обмежити бюджетні дотації великим агрохолдингам і спрямувати їх на підтримку дрібних і середніх сільгоспвиробників. Це передбачено законопроектом № 8182 «Про внесення змін до статті 18 «Прикінцеві положення» Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо вдосконалення справедливості у питанні державної підтримки галузі тваринництва».

«Влада не припиняє дерибанити державні кошти за старими «схемами». Розподіл дотацій на підтримку виробників сільгосппродукції інакше не назвеш. Держдотації агроолігарха Косюка у 2017 році у 20 разів перевищили загальну суму пільгових кредитів для фермерів», – зауважив голова УКРОПу Тарас Батенко.

Також в УКРОПі закликали посилити економічні санкції проти країни-агресора. Проект Закону № 8117 «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо запобігання іноземній військовій агресії проти України» передбачає повну заборону на ведення російського бізнесу на території нашої держави.

Ще одна ініціатива «Українського об’єднання патріотів» передбачає підвищення пенсій громадянам, які мають понад сорок років страхового стажу. Проект Закону № 8187 «Про внесення змін до статті 25 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо належного пенсійного забезпечення осіб, які мають 40 і більше років страхового стажу» спрямовано на розгляд профільного комітету.

За інформацією порталу «Слово і діло», загалом протягом березня у Верховній Раді зареєстрували 117 законопроектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ні БРЕХНІ Показати IP 5 Квітня 2018 09:03
чесних до влади і професіоналів молодих , відповідальних ! Молодь, яка в цій країні хоче жити і працювати- до влади має прийти .Немає партій.... в тих партіях купа шарлатанів...., які знищують трудовий народ !!!! Більше 200 партій на УКРАЇНІ і всі з одинаковими програмами, лозунгами.А від виборів до виборів 26 років все гірше і гірше в країні....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus