USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Луцькі депутати вкотре розглянули ініціативу вдосконалення податку на розкіш

24 Квітня 2015 15:52
Обранці громади не підтримали проект рішення Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вдосконалення механізму обчислення окремих місцевих податків.

Відповідне питання депутати розглядали під час засідання комісії з питань бюджету та фінансів міської ради сьогодні, 24 квітня.

Нагадаємо, під час 72-ї сесії міської ради 25 березня депутати розглядали проект рішення про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вдосконалення механізму обчислення окремих місцевих податків. Проект рішення не набрав достатньої кількості голосів.

Об’єм двигуна автомобіля і площа нерухомості – не головні чинники, за якими мали б нараховуватися податки в місцевий бюджет. Тож, цим проектом рішення. луцьким депутатам пропонували звернутися до Кабміну, аби фахівці розробили законопроект про введення справжнього «податку на розкіш», а не декларативного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОДАТОК НА РОЗКІШ: ДЖЕРЕЛО НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ ЧИ СОЦІАЛЬНА НЕСПРАВЕДЛИВІСТЬ?

Відтак, автори – депутатська група «Новий Луцьк» - ініціюють повторний розгляд цього питання. Обговорювали проект рішення на засіданні бюджетної комісії.

Депутат міськради, член групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук повідомив, що проект рішення допрацювали і додали речення про те, що Луцька міська рада просить розробити законопроект таким чином, щоб податок встановлювали лише на дороговартісну і розкішну нерухомість і автомобілі.

Натомість депутат Юрій Корольчук запропонував зняти це питання і подати на розгляд його за кілька місяців, напередодні формування бюджету України на 2016 рік.

«Зараз нам просто відпишуться. А доцільніше звертатися, коли формуватимуть бюджет 2016 року», - вважає він.

Та Ігор Поліщук відповів, що для того, аби напрацювати хороший законопроект потрібен певний час. Якщо ж звернутися напередодні формування бюджету 2016, то луцьким депутатам надішлють відповідь, що вже час минув, і відкладуть це питання на рік.

Депутат Олександр Пиза поцікавився, які критерії оцінки розкішності, вказані у зверненні, маються на увазі. У відповідь. Ігор Поліщук пояснив, що поняття «розкішний» міститься в пояснювальній записці до законопроекту про зміни до податкового законодавства. На його думку, Кабмін має визначити, як саме оцінювати розкішність, від яких величин відштовхуватися.

А заступник голови міськради Тарас Яковлев запропонував усе ж виступити з конкретною пропозицією, яким чином і в яких випадках нараховувати згаданий податок на розкіш. «Я висловлю непопулярну позицію, але, на мою особисту думку, бідні мають платити дуже мало, а багаті – більше».

Натомість Ігор Поліщук вважає, що у Кабміні працюють фахівці, і вказувати їм як саме виконувати їх роботу було б некоректно.

Власне, після обговорення депутати проголосували: двоє депутатів голосували «за» (Антон Сосновський та Олександр Пиза), один - «проти» (Юрій Корольчук) та один «утримався» (Іван Корчук).

Відтак, комісія проект рішення не підтримала, однак, проект рішення на сесії розглядатимуть повторно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Патріот Показати IP 24 Квітня 2015 21:24
Дешевий піар людей Палиці перед виборами
от Показати IP 24 Квітня 2015 21:45
піар-не піар, але питання правильне піднімають
Хлоп Показати IP 24 Квітня 2015 21:46
Але ж якщо по людях не пройшов, то може розповсюдить пан Полiщук цей податок на покращену нерухомiсть львiв та ведмедiв в зоопарку?
)))) до Хлоп Показати IP 24 Квітня 2015 21:47
львів))))) це що за грамотій той Хлоп?
Хлоп до )))) Показати IP 24 Квітня 2015 22:07
))) то в клiтку мене, до "львiв"!))
угу Показати IP 24 Квітня 2015 21:49
те правильне питання можуть підтримати лише бідні депутати, а таких майже немає. Ніхто ж собі не ворог!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus