USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Володимир-Волинської райради розглянули бюджет-2017

17 Грудня 2016 22:53
Остання у цьому році сесія Володимир-Волинської районної ради відбулася 16 грудня. На ній депутати розглянули 16-ть питань, серед яких і бюджет району на 2017 рік, повідомляє БУГ.

Розпочалася сесія, як завжди, з депутатських запитів. Більшість з них стосувалась ремонту доріг чи різноманітних бюджетних будівель.

Додаткову увагу депутати приділили питання перевезення пасажирів. І це не дивно, адже все частіше у районі виникають проблеми із транспортним сполученням населених пунктів. Роз’яснити ситуацію до Володимира-Волинського приїхала заступник директора Департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Наталія Остапкович. Головною проблемою перевезень у районі вона назвала незадовільний стан доріг та малу кількість перевізників, які конкурують між собою за той чи інший маршрут. Депутати активно та голосно звертались до представниці обласного керівництва і кожен констатував наявність проблем. Але варіанту вирішення їх ніхто конкретно не назвав. Тому зійшлись на тому, що обласна влада мусить реагувати на недоліки, які виявляють місцеві представники влади, а останні в свою чергу зобов’язуються в повному обсязі доносити проблематику до представників Волинської ОДА та допомагати у пошуку шляхів її вирішення.

В порядку денному розглядали декілька програм економічного та соціального розвитку району.

Найактивніше обговорювали питання затвердження технічних документацій по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок. Депутатів зацікавила ділянка у 0,6 га у лісі біля Микулич, яка намічена для передачі у тимчасове платне користування ПП “Універсам”, а саме її оціночна вартість (42 тисячі гривень). На думку народних обранців ця цифра сильно занижена. Тому депутат Петро Козлюк запропонував виключити з проекту рішення цю земельну ділянку та створити тимчасову контрольну комісію для вивчення цього питання. Депутатський корпус підтримав ці зміни.

Не підтримали депутати програму фінансового забезпечення реалізації Володимир-Волинською РДА повноважень на 2017 рік. Представники ВО “Свобода” переконали колег, що ця програма “виймає” з місцевого бюджету майже 100 тисяч гривень та спрямовує їх на оплату праці чи інші потреби працівників РДА, які, в свою чергу, повинні фінансуватись з державного бюджету, не залежно від того, який об’єм роботи вони виконують.

Було прийнято й рішення про районний бюджет на 2017 рік. За словами начальника управління фінансів РДА Олени Бондарук, доходи у наступному році зростуть на 21%, всі видатки у бюджеті планові, а ситуація з зростанням мінімальної заробітної плати не створить проблем, адже всі зміни до районного бюджету внесені. Проти цього бюджету виступили представники ВО “Свобода” .

Також депутати призначили почесні стипендії районної ради і РДА учням шкіл району за 1-ий семестр 2016/2017 років та підтримали звернення Устилузької міської ради до Міністра внутрішніх справ України, Голови Національної поліції та Голови Державної прикордонної служби з приводу забезпечення публічної безпеки і порядку на території митно-сервісної зони в Устилузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus