USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Волиньради – проти конфіскації житла за борги

12 Жовтня 2016 14:46
Депутати Волинської облради проголосували за підтримку проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження», який передбачає заборону конфіскації житла за борги по комунальній платі.

Про це стало відомо під час 8-ї сесії Волинської облради сьогодні, 12 жовтня.

Сергій Слабенко повідомив, що пропонується підтримати проект рішення щодо необхідності негайного прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження».



Зокрема, у зв’язку зі змінами до законодавства, зняли мораторій на стягнення заборгованості за комунальні послуги у вигляді нерухомого майна, зокрема квартир. На Волині, як нагадав депутат, вже був прецедент стягнення заборгованості за рахунок квартири. Так, у березні 2016 року в Луцьку продали двокімнатну квартиру, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, на організованому виконавчою службою аукціоні, більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Після цього Міністр юстиції у своєму виступі повідомляв, що суми заборгованості уважно вивчатимуть і шукатимуть інші варіанти стягнення. Вже є пропозиції депутатів Верховної Ради щодо заборони виконавчим службам робити стягнення у вигляді нерухомого майна у разі заборгованості за спожиті комунальні послуги.

Голова фракції УКРОП в облраді Вячеслав Рубльов зазначив, що депутати від всіх фракцій розробили альтернативний проект рішення, який «позбавлений політичного забарвлення» та передбачає ті ж заходи. Депутати підтримали цей проект.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 12 Жовтня 2016 14:58
Хто буде платити за боржників, якщо квартири не забирати? Борг завжди переноситься на більшість сумлінних споживачів, які відривають гроші від своїх дітей та на всьому економлять, лиш би заплатити компослуги.
лучанка Показати IP 12 Жовтня 2016 17:10
А ми і так вже платимо за боржників, адже ці борги закладаються в тарифи. Як можуть працювати комунальні підприємства з такими боргами? Абсурд. Хто платить, тим і поганяють. А ще ці субсидії. Маєш пару квартир - субсидія, особняк - субсидія, пару машин - субсидія. Якщо мав за що побудувати, купити, гроші на бензин - які субсидії ? Комісія: представник міської ради, жеку, сусіди і т.д. - і можна розібратись і з боргами, і з субсидіями. Тільки нікому це не вигідно та й не потрібно.
Не лінивий. до лучанка Показати IP 12 Жовтня 2016 22:02
Маєш пару квартир - субсидія, особняк - субсидія, пару машин - субсидія. Якщо мав за що побудувати, купити, гроші на бензин ,і.т д. А хто Вам заважав мати все це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus