USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати хочуть бачити місто на місці аеропорту у Крупі

15 Квітня 2011 13:37
На місці аеропорту може з’явитися нове місто
У Луцька може з’явитися місто-супутник – варіант розміщення нового житлового комплексу на території аеропорту у селі Крупа розглядають депутати обласної ради.

Про це 14 квітня під час робочої поїздки заявив голова обласної ради Володимир Войтович.

Після того, як комендант аеропорту Олег Гунчик провів оглядову екскурсію по занедбаних будівлях луцького летовища, депутати облради були шоковані тим, що побачили. Кажуть, ніхто не думав, що такий потужний об’єкт можна довести до такого плачевного стану.

Ніхто з присутніх не міг чітко визначитися, яка ж подальша доля луцького аеропорту і чи взагалі є сенс його відбудовувати.

«Я не бачу іншого варіанту, як будувати тут місто-супутник Луцька. Адже тут збережені всі комунікації – каналізація, водо постання, електромережі. Проте рішення щодо цього об’єкту має бути виваженим. Для цього ми сюди й приїхали», - звернувся до своїх колег голова обласної ради Володимир Войтович.

Тим часом комендант аеропорту Олег Гунчик розповів, що йому хотілося б зберегти профіль території. Він переконаний, що Луцьку таки потрібен аеропорт.
«Якщо тут не сідатимуть більше ніколи літаки, то тут, принаймні, можна проводити відповідні навчання, можна здійснювати підготовку кадрів», - запропонував працівник аеропорту.

Олег Гунчик вкотре нагадав депутатам, що з року в рік приміщення аеропорту розвалюються, що потрібно негайно приймати хоч якесь рішення щодо його подальшої долі.

«Ви бачите, в якому стані аеропорт. Всі споруду летовища в аварійному стані. Стелі скрізь протікають, взимку взагалі сюди неможливо зайти – суцільний лід», - розповів Гунчик.

Останній літак в луцькому аеропорті приземлявся ще у 1996 році, а офіційно летовище закрили у 1997 році. 24 червня 2006 року пакет акцій ВАТ «Луцьке авіапідприємство» з державної власності було прийнято у спільну власність територіальних громад Волинської області. Тоді вартість майна летовища, яке розмістилося на 101 га землі, становила 11 мільйонів гривень. Проте вже сьогодні має заборгованість 2,8 мільйона гривень з виплати заробітної платні, перед податковою, пенсійний фондом та іншими установами.
Водночас Луцький аеропорт поступово позбувається своїх літаків. Сьогодні там є лише 4 літаки, які вже ніколи нікуди не полетять.

Зрештою обласні обранці не вперше звертають увагу на проблемний аеропорт. Спроби продати його за 2,8 мільйона гривень були у липні 2009 року. Пізніше, через два місяці, обласна рада, яка володіє пакетом акцій авіапідприємства (50% плюс одна акція), намагалася знову влаштувати аукціон і продати аеропорт за ще нижчою ціною. Однак жодного разу успіхом справа не скінчилася.

«Сьогодні немає інвестора, який вклав сюди гроші. Це треба, щоб був дуже підйомний інвестор. Проте ми все одно маємо вирішити долю аеропорту», - зауважив депутат обласної ради Олександр Хоміч.

Тим часом інший обласний обранець Анатолій Вітів звинувачує губернатора Волині Бориса Клімчука, який своєю «безгосподарністю довів луцьке летовище до такого стану».
«Ви ж добре пам’ятаєте, хто у 1996 році був губернатором області. Як можна було довести до такого стану. Я бачив очі Проня (ред. – депутат обласної ради), який це все колись будував...», - говорив Вітів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
михаил Показати IP 15 Квітня 2011 15:28
вскоре мы построем новый рынок здесь:))))))))))))))самый лучший бизнес-план:)))))))и рабочие места...и сбор налогов..а главное никаких технологий и больших вложений:)
інопланетянин Показати IP 15 Квітня 2011 20:41
нам би ваші проблеми
1 Показати IP 16 Квітня 2011 00:40
Аеропорт нам дуже потрібен , бо до Львова, чи Бреста скоро лише літаком можна буде долетіти.
Скептик Показати IP 16 Квітня 2011 13:09
Войтович дуже "сильний" спеціаліст в галузі містобудування. Летовище потрібно використовувати за призначенням. Слід відроджувати санітарну, пожежну, поштову і сільськогосподарську авіацію. Незабаром будуть і приватні літаки. Звідкіля вони мають злітати. Не губіть того, що не будували. Не давайте розтягувати те, що збереглося. Подумайте про завтрашній день. А то вистачить розуму й залізницю демонтувати.
полішук Показати IP 16 Квітня 2011 14:47
Пропоную назвати місто-супутник Луцька Нью Васюки. Оригінально і відповідає суті.
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2011 16:48
Літак - це не машина, тут грошиків на обслуговування куди побільше треба. І не завжди це покривається доходами від наданих послуг. Аеропорт треба. Але якщо добре подумати, то не в Крупі. Накраще розташування в військового аеродрому на Ківерцівській - рядом автомагістраль і залізниця, тй з Луцька при великому бажанні і пішки дійти можна, до Крупи куди далі буде. А от щось руйнувати в Крупі теж нізащо не стоїть. Треба прорахувати вартість його утримання і влаштовувати якісь автозаїзди, можливо зробити якійсь авіаклуб, принаймні тримати як запасний аеродром. Провда це не по-українськи, в нас краще зруйнувати, бо не моє. А найбільше хвилює назва статті. Майно міста чи області належить громаді чи депутатам? Хтось в людей запитав що вони хочуть? Депутати давно не відображають інтереси людей, скоріше навпаки. Та й адміністраціях спеціалістів, які б прорахували і докладно роз'яснили вже давно немає. Правильніше було б написати: "Хтось з депуктатів хоче побудуватись на місці аеропорту в Крупі". Хоча це теж не буде резонансним заголовком, бо це вже є буденні справи.
nana Показати IP 17 Квітня 2011 03:58
aga, v ljudej nixto ne pitae. A do Luztka dijsno nijak dobratisja ne mozhna. Poezda ne xodjat, samoleti ne letajut... :)
Вася Показати IP 18 Квітня 2011 14:55
Але вслухайтесь в слова журналісток. "Прикольно було".... Судячи по всьому журналістки Аверсу, які за правду........... Зробили репортаж, як все погано, тай все. Луцьк і літаки...?? Я наприклад..ЗА.. Але так не буде. Нехай краще місто супутник. Я за. А Вітів клоун, звинувачує Климчука. А сам де був в той час...??? Невже токарем на заводі працював, і переживав, за державу.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus