USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Луцькради подолали вето градоначальника

16 Вересня 2009 11:48
Тридцятьма голосами обранці луцької громади подолали вето луцького керманича, яке стосувалося містобудівельного обґрунтування розташування Свято-Воскресенської церкви на вулиці Рівненській у місті Луцьку. Про це 16 вересня йшлося під час позачергової сесії Луцькради, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Луцький міський голова Богдан Шиба призупинив попереднє рішення міської ради. Своє рішення пан Шиба мотивував тим, що церква має споруджуватися у центральній частині міста, а на цей квартал не розробили проект детального планування. А тому споруджувати у центральній частині міста на десяти «сотках», 11 на 13 метрів – не доцільно. Луцький міський голова додав, що департамент містобудування і архітектури має розробити проект детальної забудови і тому споруджувати у цьому кварталі церкву.
 
Депутат Луцькради Олександр Хоменко поцікався у луцького очільника чи це тимчасове призупинення. Пан Шиба відповів ствердно. Луцький міський голова запитав головного архітектора міста Георгія Шевчука скільки часу йому потрібно аби створити хоча б ескізний варіант проекту детального планування цього кварталу. Пан Шевчук відповів, що три місяці і кошти. Луцький мер наголосив на терміні у два місяці і запропонував повернутися до розгляду цього питання у листопаді цього року. Також він закликав обранців луцької громади голосувати проти.
 
У підсумку 30 депутатів Луцькради проголосували «за», рішення не було прийняте і таким чином, за словами пана Шиби, його вето було подолане. «Церкву можна споруджувати, керуючись містобудівельним обґрунтування», – зауважив пан Шевчук.
 
Довідково:
 
Нагадаймо, що 2 вересня 25 обранців луцької громади затвердили містобудівне обґрунтування, хоча на попередній сесії Луцькради, 29 липня, цього не сталося. Тоді відповідного рішення не прийняли, оскільки не вистачило потрібної кількості голосів. Про це присутнім депутатам розповів головний архітектор обласного центру Волині Георгій Шевчук.
 
Депутат Любов Ганейчук викриком із залу поцікавилася, яка церква, маючи на увазі патріархат. Пан Шевчук на цю репліку відповів, що його не цікавить конфесія чи патріархат, до якої належатиме у майбутньому культова споруда, а турбує можливість і законність появи церкви. Також велика частина депутатів теж висловившись із залу, зауважили, що нехай споруджуються церкви, аби не бари. У підсумку – «за» проголосували 25 депутатів. Храм має постати у сквері навпроти зупинки поблизу Луцького автозаводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus