USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати посперечалися через подарунки для виборців

15 Червня 2012 15:31
Роздавання політиками подарунків виборцям напередодні свят можна назвати «злочином», бо це суперечить законам, які регламентують виборчий процес.
Про це під час круглого столу «Чесний діалог з політиками» 15 червня заявив депутат Луцької міськради Андрій Осіпов.
Під час обговорення того, чи можуть політики та підприємці, які є потенційними кандидатами до рад різних рівнів, роздавати подарунки виборцям напередодні свят, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач висловив думку, що «бізнесмени і представники певних груп» мають право це робити.
«Як спонсори долучитися. Невже вони не мають права привітати на свято Дня матері матерів-героїнь?» - запитав обранець громади.
На це депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов зауважив, що подібні привітання суперечать чинному законодавству.
«ПР намагається всім прищепити думку, ніби закон про вибори та Кримінальний кодекс в частині виборчої агітації діють лише в час виборчої кампанії. Абсолютна правова нісенітниця», - сказав він.
Осіпов переконаний, що бізнесмени мають право дарувати «гроші або цінні подарунки». «Але не можуть ложити туди листівки. Якщо вони хочуть дарувати, то не мають балотуватися найближчі років 5», - сказав депутат.
«З яких мотивів Степан Івахів та Ігор Єремеєв вставляють вікна в школах? При тому, що ось-ось будуть вибори. Де вони були раніше? Цьому виправдання немає», - мовив Осіпов.
На його думку, подібні дії – підготовка до злочину, за вчинення якого передбачена кримінальна відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Всезнайко Показати IP 15 Червня 2012 15:55
Ви, бютівські голодранці, зробіть щось теж корисне, а не квакайте!!!
Фанат до Всезнайко Показати IP 15 Червня 2012 18:37
Мовчи, регівончику
Читач до Фанат Показати IP 16 Червня 2012 23:37
Чому ви припускає що це писав регіонал?Я не відношусь до жодної партії. І бачу що БЮТ,фронт змін, і навіть партія регіонів як так нічого не роблять. Хоча коли перечитав статтю то бачу що хоча б хтось робить щось корисне.
Ірина Показати IP 15 Червня 2012 17:38
Якби ж то голодранці. Впевнена, що просто не спроможні поділитися.
Всезнайкові Показати IP 15 Червня 2012 18:02
Зробили корисне - добре. Порушили при цьому закон - хай відповідають! Але ж хто їх притягне? Та й докази не документують.
БЕНДЕР Показати IP 15 Червня 2012 20:44
забули про сАддама мартинюка . теж передвиборчий дід мороз --- роздає по 23 округу падарунки направо - наліво . "Всьо , шо нажитоє нєпосільним камуніздічєським трудом! з держбюджету дерибнув немало грошенят ---- перекинув на свій заводик по виробництву євровікон ! А потім їх їздить і роздає , ніби від свого червоного рота відриває !
Міля Показати IP 15 Червня 2012 20:57
Цих помаранчевих апельсинів вже більше не можна до корита допускати. У 2004 році я за цих бариг на майдан поперлася, а вони нас після того кинули. Більше такого не допущу.
Григорій до Міля Показати IP 17 Червня 2012 00:00
Тут не про помаранчевих розмова!
Сергій Показати IP 15 Червня 2012 23:12
Особисто моя думка така: Якщо людина робить хорошу справу то потрібно тільки поважати такі дії. А особливо якщо вони стосуються дітей хай які мотиви.В Україні на даний момент за статистикою спостерігають старіння нації як такої зменшення народжуваності. Тому якщо допомагають дітям розвиватись,здобувати освіту в нормальних безпечних умовах то я тільки за. А з приводу мотивів в кожного благодійника мови різні.І не потрібно їх за це звинувачувати!Якщо роблять то нехай роблять,якщо це приносить користь Українцям
Василь Показати IP 16 Червня 2012 09:19
Не треба продаватись за подачки. Ми не бидло. Якщо Івахів, Єремеев, Палиця мають повагу до людей, то не роздвайте подачки, не тримайте людей за худобу. Усі хто підкупляє буде нести відповідальність
Павло Показати IP 16 Червня 2012 11:22
А хто такий Осіпов, щось я про такого нічого не чув. Він взгалаі хто такий і що робить?
Знову жаба Показати IP 16 Червня 2012 12:56
Ну вставляють люди вікна, і що? Комусь від цього погано? Задави свою жабу і встав ще двері.
+1 до Знову жаба Показати IP 16 Червня 2012 23:58
Поважаю таку думку!
Тетяна Показати IP 16 Червня 2012 13:35
Як би Осіпов мав гроші,то впевнена він теж би роздавав подарунки.А Єремеєв та Івахів допомагають дітям.Молодці!Яка різниця з якими цілями, якщо це приносить користь дітям-сиротам та пенсіонерам.
Радник президента Показати IP 16 Червня 2012 17:39
Я пропоную брати все що дають, просити ще, а голосувати за того - за кого серце радить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus